AcasăNewsVară de coșmar în București! Metrourile vor circula cu întârzieri, începând de...

Vară de coșmar în București! Metrourile vor circula cu întârzieri, începând de vineri, 15 iulie. Cum explică Metrorex situația

Tentativă de SUICID la metrou. Circulaţia garniturilor, dată peste cap!

Metrourile din București vor avea întârzieri deoarece unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație. Compania care se ocupă de mentenanță va opri serviciile din cauza datoriilor Metrorex, a anunțat compania.

Astfel, 39 de garnituri vor fi retrase din circulație deoarece compania Alstom a sistat contractul de mentenanță.

Mentenanță doar pentru jumătate din garniturile Metrorex

„Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou.

Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp)”, a transmis Metrorex, într-un comunicat.

Intervalele de circulație pe magistrale se vor mări proporțional cu numărul de trenuri care vor fi oprite din cauza neefectuarii reviziilor, astfel încât trenurile vor veni la 10 minute, au precizat reprezentanții Metrorex.

Metrourile ajung la o frecvență de până la 10 minute

Metrorex menționează că face demersuri pentru rezolvarea situației prin efectuarea de plăți, informarea prestatorului asupra tuturor acțiunilor întreprise, inclusiv demersurile pentru obținerea de fonduri pentru achitarea obligațiilor de plată la rectificarea bugetară. În acest context, Metrorex a solicitat Alstom, să nu ia decizii care să afecteze călătorii.

Nici situația de la suprafața nu este mai bună. STB a hotărât, în urmă cu câteva zile, se retragă de pe trasee toate autobuzele care nu sunt dotate cu aer condiționat.

author avatar
Andreea Vlad
430 afisari

4 COMENTARII

  1. Eu asteptam autobuze si 45 minute….Serios vorbind….intrebati Orice Ministru….adica poate am vorbit acum 22 ani cu Ministru Al Transporturilor si Director Metrou….peste 3-5 minute interval intre garnituri…NU MAI E METROU.Oricum bucurestenii nici nu merita metrou.

  2. SA-L CHEMAM PE RANGA(DRULA)IN AJUTOR.DRULA CONFORM DICTIONARULUI EXPLICATIV AL LIMBII ROMANA-FEMEIE STRICATA(CURVA)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger