AcasăNewsVapatul nu te scapa de dependenta de tutun

Vapatul nu te scapa de dependenta de tutun

Tigarile electronice nu i-au convins pe fumatori sa renunte la cele “clasice”

Pufaitul tigarilor electronice ii convinge pe tot mai putini utilizatori sa renunte la consumul de tutun, arata un studiu efectuat pe un numar de 13.000 de fumatori sau de fosti fumatori din Uniunea Europeana.

Tigarile electronice nu i au convins pe fumatori sa renunte la cele clasice

Concret, fumatorii care au folosit ocazional tigarile electronice – vapat – au fost cu 67% mai putin tentati sa se lase de fumat. ”Acest lucru este important deoarece tigarile electronice sunt promovate pe scara larga drept un instrument util pentru renuntarea la fumat. (…) Si, desi nu exista nicio indoiala ca unii fumatori renunta cu succes la acest obicei cu ajutorul tigarilor electronice, acestea ii determina pe multi alti oameni sa fumeze in continuare”, spune Stanton Glantz, director al Centrului de cercetare si educare pentru controlul tutunului din cadrul Universitatii San Francisco, SUA. Tigarile electronice sunt mai tentante pentru renuntarea la fumatul tigarilor pe baza de tutun deoarece aceste dispozitive mimeaza fumatul, insa guma sau plasturii cu nicotina ar putea fi mai eficienti in acest sens. Campania despre beneficiile vapingului “ar putea sa nu fie de fapt reala”, a avertizat Samir Soneji, cercetator specializat in politici din domeniul sanatatii la Colegiul Dartmouth din New Hampshire. Subiectii studiului  au fumat, in medie, circa 14 tigari pe zi cand nu au vapat si aproximativ 16 tigari pe zi cand au asociat consumul de tutun cu tigarile electronice.

author avatar
Bogdan Borcea
164 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ofertă lucru online

    Căutăm operator PC pentru activitate online, prospectare de piață, ofertare prospecți. Cunoștințe redactare, postare pe diferite site-uri. Seriozitate și implicare în munca de echipă.
    Căștig garantat prin contract de comision.
    Ai alături o echipă puternică !
    info la: pacurarucostica1963@gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger