AcasăNewsVanzari-record la Black Friday-ul chinezesc

Vanzari-record la Black Friday-ul chinezesc

Miliarde de dolari in primele ore de la lansarea reducerilor

In prima ora a Zilei Celibatarilor, vanzarile Alibaba Group, cel mai mare retailer online din ţara, au atins 10 miliarde de dolari, in creştere cu 21% faţa de nivelul de anul trecut.

Miliarde de dolari in primele ore de la lansarea reducerilor

Totodata, in primele opt ore de la lansarea promoţiilor s-au vandut produse in valoare de 17 miliarde de dolari, in contextul in care 19.000 de firme din 75 de ţari au oferit reduceri mari, iar cumparaturile au fost facute din 200 de ţari şi regiuni. Evenimentul a fost deschis cu o gala la care au participat Mariah Carey, un imitator japonez al lui Beyonce şi artişti de la Cirque du Soleil. Ziua Celibatarilor,  lansata in 2009, este cel mai mare eveniment de cumparaturi online din lume, iar anul trecut Alibaba a raportat vanzari totale de 168 de miliarde de yuani (24,15 miliarde de dolari). Ediţia din acest an a Singles’ Day ar putea fi ultima sub conducerea fondatorului  Alibaba Group Holding, miliardarul  Jack Ma, in varsta de 54 de ani, a anunţat deja ca in septembrie 2019 va demisiona din funcţia de preşedinte al companiei care are peste 66.000 de angajaţi şi o capitalizare bursiera de 420 miliarde de dolari. Ziua Celibatarilor este numita aşa pentru ca data de 11 noiembrie se scrie cu patru cifre de “1”, cu referire la singuratate, un soi de replica la Valentine’s Day, iar chinezii se folosesc de acest prilej pentru cumpararea de cadouri scumpe.

author avatar
Bogdan Borcea
73 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si chinezii tot boschetari! Am asteptat o reducere mica pt. 11.11 acu,au redus produsul cu 50 si ceva de centi dar au scumpit transportul cu 4 $..! Si am verificat peste tot, aceeasi magarie! transportul a crescut miraculos ,asa incat reducerile au fost de fapt scumpiri !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger