AcasăNewsVantul va spulbera zapada: O noua atentionare COD GALBEN de la ANM...

Vantul va spulbera zapada: O noua atentionare COD GALBEN de la ANM pentru doua judete!

E nevoie de anvelopele de iarna si in octombrie, daca ninge!

Intensificarile puternice, care vor spulbera stratul de zapada depus deja, le-ar putea cauza serioase neplaceri deopotriva soferilor si pietonilor. Fenomenul se va semnala cu precadere in doua judete din tara, pana catre seara.

Mai exact, pana la ora 18, jumatatea de sud a judetelor Dolj si Mehedinti se afla sub incidenta unei atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de vreme severa. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie mentioneaza ca se vor semnala „intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 50-60 km/h, spulberand zapada”.

Meteorologii adauga faptul ca astfel de fenomene se pot intalni si pe drumurile nationale si judetene care strabat aceste doua judete. Ca urmare, participantii la trafic sunt sfatuiti sa circule cu prudenta, tinand cont de conditiile de vreme severa. Mai mult, politistii le recomanda soferilor ca, in cazul in care nu pot evita deplasarile cu autoturismele proprii, sa nu plece la drum fara sa afle daca respectivul sector rutier e deschis circulatiei si mai ales sa nu iasa in trafic fara sa aiba masinile echipate pentru iarna.

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger