AcasăNewsVantul puternic face prapad pe Dunare. Zeci de nave, blocate la granita...

Vantul puternic face prapad pe Dunare. Zeci de nave, blocate la granita cu Serbia!

Conditiile meteo nefavorabile dau mari batai de cap celor aflati pe diferite ambarcatiuni si care ar fi trebuit sa iasa din tara.

32 de barje sunt blocate in zona Portului Moldova Veche, din judetul Caras Severin. Asta pentru ca autoritatile sarbesti au decis oprirea navigatiei.

Motivul este unul cat se poate de simplu, in zona inregistrandu-se rafale puternice de vant ce au depasit viteza de 100 de kilometri pe ora si au facut ca navigatul sa devina impracticabil.

„Ca urmare a furtunilor si a unui vant cu valori de peste 100 de kilometri la ora in zona sarbeasca, in zona localitatii Ram, dincolo de Gradiste, a fost inchisa navigatia de catre oficialitatile sarbesti. S-au adunat convoaie de barje la locurile de ancorare din zona noastra, in zona portului si limitrofe Portului Moldova Veche”, a declarat directorul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

Barjele sunt incarcate cu diferite produse precum lemn, fier sau cereale, iar oficialitatile spera ca situatia sa se imbunatateasca intr-un timp cat mai scurt posibil.

sursa foto: stirileprotv.ro

author avatar
Cristi Ionita
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger