AcasăUtileMeteoVântul a făcut ravagii în România. Au fost şi ninsori abundente. Cât...

Vântul a făcut ravagii în România. Au fost şi ninsori abundente. Cât mai ţine episodul de iarnă

A nins în Harghita

A bătut vântul foarte, în acest weekend, în România. De exemplu, în Bucureşti, 8 mașini au fost distruse de copacii căzuți. Iar asta nu e tot.

Circulaţia pe unele drumuri din țară se face în condiţii de iarnă, după ninsorile de azi-noapte.

Drumarii au intervenit în Harghita

Drumarii acționează cu utilaje şi material antiderapant, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov. Pe arterele rutiere din zonele joase ale judeţului, traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, cu ploaie uşoară şi vânt, a mai precizat sursa citată.

Ninsoare abundentă s-a înregistrat şi în staţiunea Băile Harghita, care aparţine administrativ de municipiul Miercurea-Ciuc, unde stradul se zăpadă extracarosabil este de zece centimetri.

Judeţul Harghita se află sub o atenţionare meteo de cod galben, până la ora 18,00, fiind prognozate intensificări ale vântului, ninsori şi temporar viscol la peste 1.700 metri.

Cât mai ţine episodul de iarnă?

Meteorologii vin însă cu vești bune. De luni, 13 noiembrie, vremea se schimbă radical și începe să se încălzească.Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel în mare parte din ţară valorile termice se vor situa uşor peste normalul climatologic al perioadei.

Iar marţi, vremea va continua să se încălzească în toată ţara, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale la mijlocul lunii noiembrie.

Cerul va avea înnorări în mare parte a intervalului şi doar la începutul zilei va fi variabil în regiunile sudice.

author avatar
Andrei Ștefan
799 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger