AcasăNewsVantu: "Acuzatiile lui Boc,extrem de pericoloase, renunt la daune daca admite ca...

Vantu: „Acuzatiile lui Boc,extrem de pericoloase, renunt la daune daca admite ca au fost figura de stil”

Sorin Ovidiu Vantu a declarat, marti, ca acuzatiile lui Emil Boc ca ar fi incercat sa organizeze o lovitura de stat sunt extrem de periculoase, dar ca ar putea renunta la daunele de un milion de euro daca premierul recunoaste ca afirmatiile facute sunt „o figura de stil”.

„Mi s-a pus in sarcina ca as fi organizat sau incercat sa organizez o lovitura de stat. Este extrem de periculoasa, care se poate incadra in alte categorii infractionale decat cele care mi s-au pus in sarcina”, a declarat Sorin Ovidiu Vantu.

Acesta a subliniat ca ar putea renunta la daune daca Emil Boc admite ca a fost o figura de stil. „Daca nu, voi incerca sa-i iau banii”, a continuat acesta. El a adaugat ca prezenta lui Boc la Tribunalul Bucuresti este „o dovada a respectului pe care premierul il poarta institutiei statului”.

Premierul Emil Boc a venit, marti, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care Sorin Ovidiu Vantu ii cere daune de un milion de euro pentru acuzatiile legate de cazul FNI si de o implicare intr-o lovitura de stat.Instanta l-a intrebat pe Emil Boc daca recunoaste ca l-a acuzat pe Vantu ca urmareste sa impiedice justitia sa ajunga la el.

„Declaratia a fost facuta atunci cand a fost readusa in discutie tema suspendarii presedintelui care genereaza ingrijorare din perspectiva economica si teama investittorilor. Este o declaratie politica si este o judecata de valoare. Este de notorietate ca Sorin Ovidiu Vantu a sustinut suspendarea presedintelui”, a raspuns primul ministru.

In acest dosar, Vantu ii cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzatiile aduse cu privire la cazul FNI si de o eventuala implicare intr-o lovitura de stat, scria Victor Ciutacu pe blogul sau in octombrie 2010.

Sorin Ovidiu Vantu a actionat-o in instanta si pe Elena Udrea, tot intr-un dosar care are ca obiect raspunderea civila delictuala, daunele solicitate fiind tot de un milion de euro. in 2011, toate cele trei termene de judecata au fost amanate, dezbaterile urmand sa fie reluate in 28 noiembrie.

Sorin Ovidiu Vantu l-a dat in judecata si pe Traian Basescu, actiunea fiind inregistrata la Tribunalul Bucuresti in august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembruie, instanta a stabilit amanarea cauzei pana la 17 februarie 2012. Si in acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.

author avatar
Ciprian Purice
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger