AcasăNewsVant puternic in mai multe zone din tara, in urmatoarele ore

Vant puternic in mai multe zone din tara, in urmatoarele ore

Desi in Capitala e soare, iar vremea e primavaratica, nu la fel de placuta se anunta a fi ziua in toate regiunile tarii, avand in vedere ca un fenomen meteo, respectiv vantul, poate deveni suparator, avand in vedere ca sunt prognozate intensificari puternice.

Ca urmare a evolutiei vremii, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de vant, unele dintre ele valabile pana spre seara.

Doua dintre ele vizeaza judetul Satu Mare, unde sunt asteptate sa se produca rafale de aproximativ 60 km/h, si respectiv Bihor, pe raza judetului ultim mentionat fiind posibil sa se inregistreze rafale chiar si in jurul vitezei de 70 km/h. Ambele atentionari expira la ora 16.

Cea care vizeaza zona de munte a patru judete din zona Moldovei, in schimb, Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea, ramane valabila pana la ora 18, si anunta intensificari de peste 75 km/h, cu posibilitatea ca rafalele sa fie si mai puternice de atat, mai exact sa depaseasca 100 km/h, insa doar la inaltimi de peste 1600 m.

O alte zona montana care va fi invaluita de vant este cea aferenta judetelor Maramures si Bistrita Nasaud, judete situate in nordul tarii in care specialistii de la ANM anunta, cel putin pana la ora 15, posibilitatea sa se produca rafale de 70 -80 km/h, posibil si de peste 100 km/h, insa doar izolat.

sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger