AcasăNewsVanghelie: Si arhiva ”Doi s’un sfert” este compromisa

Vanghelie: Si arhiva ”Doi s’un sfert” este compromisa

Bine informatul Marian Vanghelie sustine ca dosarele depozitate in camara lui ”Doi s’un sfert” au fost si ele xeroxate pe sest

Marian Vanghelie spune ca nu numai arhiva SIPA ci si cea a celebrului serviciu secret al MAI a fost ”studiata” si copiata la greu.

Bine informatul Marian Vanghelie sustine ca dosarele depozitate in camara lui Doi sun sfert au fost si ele xeroxate pe sest

Politician cu greutate la vremea lui, Marian Vanghelie afirma ca ”Doi s’un sfert” a fost si el jumulit de informatiile adunate iar evenimentul ar fi avut loc in timpul mini-mandatului de doar 22 de zile (22 decembrie 2008 – 12 ianuarie 2009) pe care l-a avut Gabriel Oprea in fruntea MAI, in timpul guvernarii PDL-PSD. ”Un numar de 36.000 de copii, in contextul in care din datele mele erau copiile facute si evidentiate pe xeroxul respectiv pe care s-a tras (…) Ar trebui cei care sunt in masura si care s-au batut pentru <<Doi si-un sfert>> de-a lungul timpului, doar ca sa omoare aceasta institutie si sa o foloseasca ca anexa a altor servicii, ar trebui sa stie cine cine le-a tras. Documentele astea se refereau la foarte multi oameni politici. Domnul Gabi Oprea ar trebui sa stie foarte bine, in sensul ca a fost in perioada aia foarte scurta ministru acolo, daca va aduceti aminte. Cam in perioada aia s-a intamplat”, a detaliat Vanghelie.

Tariceanu militeaza pentru punerea pe foc a arhivei SIPA

Calin Popescu-Tariceanu vrea distrugerea imediata a documentelor stanse de rau famatul SIPA. ”Din ce a aparut in spatiul public despre arhiva SIPA aflam ca, in loc ca serviciul respectiv sa se ocupe de partea de protectie a judecatorilor si procurorilor (…), se strangeau informatii inclusiv despre viata lor privata, elemente care sigur ca pot sa fie oricand folosite pentru un frumos santaj. Si eu cred ca, din acest motiv, ar fi normal ca aceasta arhiva sa nu fie predata, sa ne trezim peste nu stiu cata vreme ca iarasi e sparta, e folosita sau nu stiu ce”, a pledat Tariceanu in favoarea distrugerii faimoasei arhive.

author avatar
Simona Badulescu
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger