AcasăNewsVanghelie: Ponta a patronat arestarea unor membri PSD

Vanghelie: Ponta a patronat arestarea unor membri PSD

Marian Vanghelie isi plateste cinstit datoriile: amintirile lui provoaca adevarate cosmaruri in PSD

Marian Vanghelie incinge jarul arhivelor jumulite de secrete bagand si DGPI in ciorba SIPA. El ca informatiile de la DGPI se refera si la Victor Ponta – la coabitarea acestuia cu ”sistemul”, mai exact, inclusiv in dauna unor colegi de partid.

Marian Vanghelie isi plateste cinstit datoriile amintirile lui provoaca adevarate cosmaruri in <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Fostul lider PSD si primar al Sectorului 5 afirma ca Victor Ponta, in combinatie cu ”sistemul”, a patronat arestarea unor membri ai PSD. Iar daca tot a contribuit la crearea ”precedentelor”, Ponta nu are dreptul sa reclame acum problemele pe care el insusi le are cu Justitia, crede Vanghelie. ”Ponta a participat si el la acest macel (caruia i-au cazut victime politicienii si oamenii de afaceri – n.r.)”, a acuzat Vanghelie, asta dupa ce a povestit cum Ponta ”l-a trimis pe Rus la Bruxelles ca sa negocieze cu Kovesi” anterior numirii acesteia in fruntea DNA si inaintea celebrei vizite pe care Elena Udrea i-a facut-o premierului Ponta deghizata cu o basmaluta. Vanghelie nu contesta santajarea lui Ponta, dar o considera absolut fireasca date fiind legaturile fostului lider PSD si premier cu ”sistemul” si mai ales cu SRI-ul patronat de George Maior. ”Lui Ponta i s-a aratat pisica dinspre SRI”, a sustinut Vanghelie, adaugand si ca SRI ”a fost tratat pe persoana fizica de cateva persoane” – situatie care a dus la afectarea puternica a clasei politice. Iar ca sa demonstreze ca stie ce spune, Marian Vanghelie l-a provocat pe Ponta sa participe la o confuntare directa cu el, confuntare la care Vanghelie promite sa vina inarmat cu ”date si nume” concrete.

Dragnea, vanat de Rus

Revenit la problema arhivelor jumulite de date, Vanghelie a reclamat folosirea informatiilor de la DGPI de catre pesedisti in razboaiele lor interne. Concret, Vanghelie spune ca Ioan Rus (port-drapelul social-democratilor ardeleni si adversarul pesedistilor ”sudisti”) ar fi incercat ”sa-l faca” pe Liviu Dragnea cu informatii din arhiva serviciului secret al MAI ”culese” pe vremea cand Rus era ministru de Interne. Dezvaluirile lui Vanghelie au fost facute la scurta vreme dupa ce DGPI a respins cu fermitate ”toate alegatiile” conform carora documente din arhiva sa ar fi fost utilizate ”in afara cadrului legal”.

Dosare servite ministrilor pe sub usa, la cafea

O alta ”alegatie” care pica prost celor responsabili cu securitatea documentelor din arhiva ”Doi s’un sfert” a fost livrata tot de Vanghelie, care a povestit cum mai multi ministri s-au trezit de-a lungul vremii cu propriile lor dosare strecurate pe sub usi: ”Au fost multe lucruri interesante, inclusiv documente care li s-au bagat pe sub usi unor ministri dimineata, fara sa la spuna nimeni nimic, ca sa citeasca putin din viata lor personala… diverse trucuri din astea”.

Gabriel Oprea, suspectul de serviciu

Dupa ce a decretat ca si arhiva ”Doi s’un sfert” a fost compromisa, nu numai aceea a SIPA, Marian Vanghelie a aratat din nou cu degetul spre Gabriel Oprea, reafirmand ca pe vremea acestuia au fost sustrase informatiile care au permis ulterior santajarea unor politicieni. ”Documentele astea se refereau la foarte multi oameni politici (…) Domnul Gabi Oprea ar trebui sa stie foarte bine. In sensul ca a fost in perioada aia foarte scurta ministru acolo, daca va aduceti aminte. Cam in perioada aia (2009 – n.r.) s-a intamplat”.

author avatar
Simona Badulescu
1.234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger