AcasăNewsVanghelie: Demisia din Parlament, inutila. Sa scoatem 100.000 de oameni in strada!

Vanghelie: Demisia din Parlament, inutila. Sa scoatem 100.000 de oameni in strada!

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, ca eventuala demisie in bloc a parlamentarilor USL nu va duce la schimbari politice, opozitia trebuind sa scoata in strada cel putin 100.000 de oameni.

Vanghelie a afirmat ca nu crede ca demisia parlamentarilor USL va duce la caderea Guvernului Boc. „Daca ne dam doar noi demisia si raman cei de la PDL, inteleg ca se fac alegeri anticipate (partiale – n.r.), deci nu am rezolvat nicio problema. Solutia cred ca este sa scoatem in strada 100.000 de oameni si sa stam si noi, parlamentarii, acolo si sa nu plecam pana cand demisioneaza Basescu si Boc”, a declarat el.

Cei trei lideri ai USL s-au intalnit, luni dimineata, inaintea Birourilor Politice reunite PSD-ACD, una dintre variantele discutate fiind ca parlamentarii USL sa isi ia concediu fara plata de la Parlament, potrivit unor surse din Uniune. Sursele citate au declarat ca Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, dar si Dan Voiculescu, s-au intalnit cu o ora inaintea Birourilor Politice reunite ale PSD si ACD.

Potrivit acelorasi surse, discutia a vizat posibilele masuri de protest ale opozitiei, dupa ce liderul PNL, Crin Antonescu, a sugerat demisia in masa a parlamentarilor USL. Sursele mentionate au aratat ca a fost luata in discutie o posibila reactie „mai atenuata” a USL, respectiv ca parlamentarii Uniunii sa isi ia concediu fara plata de la Parlament, pentru o perioada determinata.

Birourile Permanente ale PSD si ACD se reunesc, luni dimineata, pentru a discuta la ce actiuni recurge opozitia si cu ce mandat vor aborda parlamentarii sesiunea extraordinara.

author avatar
Ciprian Purice
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger