AcasăNewsVânătorul Adrian Năstase s-a implicat în scandalul ursului ucis de prinţ. Ce...

Vânătorul Adrian Năstase s-a implicat în scandalul ursului ucis de prinţ. Ce problemă majoră are România

Adrian-NastaseVânătorul Adrian Năstase s-a implicat în scandalul ursului ucis de prinţ. Ce problemă majoră are România

Adrian Năstase, care este şi el un vânător pasionat, s-a implicat în scandalul uciderii ursului Arthir de către prinţul austriac.

Fostul premier susţine că, pe lângă isteria pornită de la uciderea acestui exemplar, România are o problemă mult mai mare și anume faptul că urșii s-au înmulțit mult peste cotele gestionabile, iar coborârea acestora în zonele locuite reprezintă o consecință a acțiunilor din ultimii ani.

Isteria cu impuscarea ursului Arthur (nu putea sa-l cheme Ion sau Nicu) a cuprins Romania si Europa si acopera scandalul vaccinarilor.

Am fost solicitat de diverse televiziuni sa comentez dar am refuzat, stiind ca este inutil.

Brigitte Bardot sau ong-uri din tari care nu mai au ursi, pentru ca i-au impuscat pe toti, ne dau sfaturi despre cum sa gestionam populatia de ursi din Romania”, a scris Năstase pe blogul său.

Chirac l-a întrebat de ce noi împuşcăm urşi

Prin 2003, la o intalnire la Paris, cu presedintele Chirac, acesta inainte de de a aborda temele politice, m-a intrebat de ce noi, in Romania, impuşcăm ursi.

I-am răspuns ca apreciem sfaturile de la prieteni, dar se pare că noi stim să gestionam populaţia de ursi,avand peste 6000 de ursi (acum probabil s-a ajuns la aproximativ 10000), spre deosebire de Franta, unde ultimii doi ursi tocmai fusesera impuscati, din greseala. I-am propus sa relocam un numar de ursi in Franta. Mi-a spus ca fermierii francezi ar fi nefericiti.

Nu stiu cum a avut loc „extragerea” lui Arthur, daca s-au respectat regulile sau nu. Lucrurile se vor clarifica. Problema este ca prin isteria declansata de unele ong-uri ecologiste (mai ales din strainatate), vor aparea presiuni legislative interne ce vor determina efecte in lant.

Întrebarea este ursii trebuie „extrasi” dupa ce au atacat sau trebuie actionat preventiv mentinand o densitate controlata? Cei destepti stiu raspunsul. Idiotii sau cei interesati vor fi, in continuare, fanatici.

Vanatoarea cu straini s-a facut (inclusiv pe vremea lui Ceausescu) pentru ca romanii, in rare cazuri, vor plati 5000, 10000, 20000 de euro pentru a vana un urs sau un cerb. Sigur, ursii pot fi extrasi GRATUIT dupa ce AU DEVENIT periculosi”, a mai scris Năstase.

Fostul premier nu crede că Arthur era cel mai mare din Europa

Arthur – cel mai mare trofeu din Europa. E o exagerare. Dacă am înţeles bine, blana ursului Arthur are 595 de puncte.

Recordul in Romania a fost cel din 1983, un urs de 687,79 puncte. Si mai sunt vreo 10-12 trofee peste 600 de puncte. Mi-a placut gluma cu „cel mai mare urs din Europa”.

Va rog sa nu va enervati foarte tare citind aceste randuri. Ma adresez in special celor din asociatiile „patru picioruse”. Nu am gandit sa le afectez finantarile dar mi s-a parut nedreprept ca ministrul mediului, Tanczos Barna, sa fie pus la zid si lasat singur in aceasta chestiune”, a mai postat Adrian Năstase pe blogul său.

author avatar
Andrei Ștefan
631 afisari

5 COMENTARII

  1. Sunt mai multe probleme aici: defrisarile nebune, fara noima ( de fapt o defrisare are noima?) lucru care a afectat arealul animalelor salbatice, inclusiv al ursului. Apoi inmultirea necontrolata, peste limita , in conditiile in care arealul s-a imputinat ca suprafata. Ar trebui studiata problema si elaborata o legislatie in consecinta, actualizata cu conditiile din teren. Nu este normal ca animalele salbatice sa atace gospodariile. Vedem ca nu mai suntem in siguranta la munte: pe partie , pe poteci (vezi cazul celui care alerga in zona Susai sia fost ucis de un urs). Dar asa cum nu sant in stare sa faca ceva ca lumea, guvernantii nu vor reusi sa rezolve nici aceasta problema. Probabil ca o masura ar fi derogari controlate la impuscare. Strainii au pus mai presus de animale, viata , avutia, recoltele oamenilor; au mers pana acolo incat au preferat sa nu mai aiba nici un exemplar de urs, de ex. dar sa nu afecteze omul.

  2. Pai pielea mea Bombo tie ti-ar placea sa dea buzna prins Pul in curte la Cornu si sa-ti inumere 🥚 🥚 le? Asa si noi avem dureri pt Artur.

  3. Este o inventie a unui ins prost si aiurit Are durere pentru ursul Artur dar comparatia e de a dreptul hilara !Bai cand scrieti ceva ganditi va ca va citesc alti oameni,nu scrii ce ti trece tie prin bila Mai e unul ,,charlie care tot asa debiteaza prostii aiurite !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger