AcasăNewsVama Veche și-a primit iar turiștii de 1 Mai. Petrecăreţii au fost...

Vama Veche și-a primit iar turiștii de 1 Mai. Petrecăreţii au fost amendați

vama vecheVama Veche și-a primit iar turiștii de 1 Mai. Petrecăreţii au fost amendați

Tinerii au revenit în Vama Veche pentru a marca deschiderea oficială a sezonului estival. Încă de vineri după-amiază ei au început să-și așeze păturile pe plajă și să se bucure de temperatura ridicată și de prezența mării.

E drept, cluburile sunt închise în această perioadă, iar circulaţia nu va fi permisă după ora 22.00, cu excepţia nopţii de Înviere, iar atunci doar pentru cei care doresc să meargă la biserică. De asemenea, doar terasele rămân deschise, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

1 Mai în pandemie la Vama Veche

Vama Veste și-a primit iar turiștii de 1 mai, dar cu reguli de pandemie. Cei mai mulți au venit în grupuri și s-au așezat pe plajă, păstrând însă distanța. Au fost și persoane care nu au respectat măsurile. Plaja, cluburile şi terasele de la malul mării au fost pline ochi până la ora înserării.

Polițiștii dar și jandarmii au împărțit amenzi vineri seara, după ce au intrat în localurile din Vama Veche la ora 22:00 și i-au găsit pe petrecăreți în toiul distracției. Oamenii legii i-au trimis acasă pe turişti și au avertizat că îi vor supraveghea tot weekendul.

Poliția a patrulat prin toată stațiunea, anunțându-i pe tinerii cu păturile pe plajă sau aflați la terase că trebuie să se retragă.

35.000 de turiști aşteptaţi să sosească pe litoral în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Aproximativ 35.000 de turişti sunt aşteptaţi să sosească pe litoral în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, iar aceştia trebuie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2. Este un an atipic, în care turiştii nu vor avea voie să circule după ora 22.00, iar cluburile vor fi închise.

„Situaţia epidemiologică este pe un trend bun în momentul faţă. La nivelul municipiului Constanţa în urmă cu o săptămână am constatat pentru 14 zile pragul de peste 3 la mie cu măsurile aferente, cele mai de efect fiind legate de funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică doar în regim terasă, bineînţeles restricţia de circulaţie pe timp de noapte intră în vigoare la ora 22.00, magazinele funcţionează până la ora 21.00. Unităţile de prepare şi servire a mesei funcţionează tot până la ora 22.00 şi sâmbătă seara restricţia de circulaţie nu se va aplica până la ora 5 dimineaţă pentru cei care intenţionează să participe la slujbă. Cluburile vor fi închise”, a transmis prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, potrivit news.ro.

author avatar
Andreea Vlad
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger