AcasăNewsValoarea tichetelor de masa si de cresa

Valoarea tichetelor de masa si de cresa

Tichetele de masa valoreaza noua lei, iar cele de cresa, 400 de lei

Tichetele de masa si cele de cresa care se vor acorda in perioada urmatoare si in prima parte a anului 2013 vor ramane la valoarea actuala.

Tichetele de masa valoreaza noua lei, iar cele de cresa, 400 de lei

Conform unui ordin al Ministerului Muncii, publicat  ieri in Monitorul Oficial, incepand cu luna noiembrie, valoarea unui tichet de masa va fi de noua lei, ca si in prezent. Valoarea acestor tichete nu a mai fost majorata din februarie 2011.

Tichet de cresa

Ordinul mai stabileste ca tichetul de cresa, a carui valoare a crescut in primavara acestui an de la 370 de lei la 400 de lei, va fi mentinut in acelasi cuantum pana la sfarsitul acestui an si in prima parte a anului 2013.

Conditii

Potrivit legii, suma individuala acordata pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de trei ani, sub forma tichetelor de cresa, se asigura integral din costuri de catre angajator. Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau, optional, tutorelui, celui caruia i s-au incredintat copii spre crestere si educare ori in plasament familial, pe baza livretului de familie. Acestea se acorda in limita prevederilor bugetului de stat sau, dupa caz, ale bugetelor  locale, pentru unitatile din sectorul bugetar, iar pentru celelalte categorii de angajatori, in limita bugetului de venituri si cheltuieli aprobat. Conform legii, tichetele de cresa se acorda angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, respectiv de pana la trei ani in cazul copilului cu handicap.

author avatar
Arpad Dobre
915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger