AcasăNewsValidarea referendumului din 26 mai, pe ordinea de zi a şedinţei CCR

Validarea referendumului din 26 mai, pe ordinea de zi a şedinţei CCR

Curtea Constituţională a Românei (CCR) va discuta, miercuri, validarea referendumului convocat de preşedintele Klaus Iohannis, care s-a desfăşurat odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> Sursa foto Twitter

UPDATE: CCR a amânat discuţiile privind validarea referendumului pe justiţie

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 27 iunie, discuţiile privind validarea rezultatului referendumului naţional din 26 mai.

Potrivit CCR, baza legală este art. 146 lit. i din Constituție şi Legea 47/1992 ca atribuţie a CCR. Articolul citat prevede că CCR „veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia”. Hotărârea va fi prezentată plenului Parlamentului.

În 26 mai, au avut loc alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit BEC, la întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” au răspuns 7.922.591 de români, dintre care 6.459.383 au ales răspunsul “DA”.

La întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?” au dat un răspuns 7.923.869 de români, iar 6.477.865 dintre aceştia au votat “DA”.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger