AcasăNewsValeriu Zgonea: "Votul prin corespondenta? Vorbim peste cinci ani"

Valeriu Zgonea: „Votul prin corespondenta? Vorbim peste cinci ani”

Desi Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, sustinea ca Legea electorala trebuie schimbata de urgenta, parlamentarii ezita sa treaca la fapte.

In plenul de miercuri s-a votat impotriva introducerii pe ordinea de zi a Legii electorale si a votului prin corespondenta, astfel ca parlamentarii mai au de asteptat inca cel putin o saptamana pentru eventuale discutii si negocieri.

Mai mult, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca despre votul prin corespondenta, pentru alegerile prezidentiale, se va disputa abia in 2019, cand cel putin teoretic sunt programate urmatoarele alegeri prezidentiale.

„Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare ca votul prin corespondenta este important pentru alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatului din 2016. Saptamana viitoare convocam comisia pentru modificarea legii si vom discuta acest capitol si aceasta initiativa parlamentara. Pentru alegerile prezidentiale discutam peste cinci ani”, a declarat Valeriu Zgonea.

Opozitia a solicitat inca de miercuri, cu prioritate, discutarea unui proiect de lege privind votul prin corespondenta insa Valeriu Zgonea a precizat ca este nevoie de timp „pentru ca votul prin corespondenta este definit diferit in functie de tipul de alegeri – local, parlamentare, prezidentiale”.

author avatar
Cristi Ionita
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger