AcasăNewsValeriu Zgonea: Imunitatea lui Victor Paul Dobre nu va fi ridicata "pe...

Valeriu Zgonea: Imunitatea lui Victor Paul Dobre nu va fi ridicata „pe genunchi”

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca decizia privind ridicarea imunitatii lui Victor Ioan Dobre, care este acuzat de abuz in serviciu, va fi luata saptamana viitoare deoarece aceasta nu se ia „pe genunchi”.

Valeriu Zgonea, seful Camerei Deputatilor, a anuntat, vineri, ca decizia privind ridicarea imunitatii fostului ministru delegat pentru Administratie, Victor Ioan Dobre, va fi luata saptamana viitoare, dupa studierea documentului oficial emis de procuror, deoarece aceasta nu se ia „pe genunchi”.

„Procedura de ridicare a imunitatii nu este una care se face pe genunchi. Este in joc viata unui om. Sa vedem ce probe sunt, sa vada colegii de la comisie. Nu pot sa ma joc cu viata unui om. Comisia trebuie sa il audieze si pe domnul Dobre, iar daca acesta este in concediu il lasam sa-si faca concediul. Este deputat, plecam de la prezumtia de nevinovatie asa cum se pleaca in toate cazurile de acest gen”, a declarat acesta citat de Agerpres si preluat de b1.ro.

Valeriu Zgonea a tinut sa precizeze faptul ca nu a studiat inca documentul oficial prin care procurorul general cere ridicarea imunitatii, motiv pentru care sedinta Biroului executiv, care va analiza cererea, va avea loc saptamana viitoare.

„Sa vad documentul, inca nu l-am vazut. Eu nu sunt in Bucuresti, o sa ma intorc luni. Trebuie sa vad ce cere procurorul general pentru ca, chiar daca convoc Biroul Permanent, asta nu rezolva nimic. Exista o procedura care trebuie urmata, o sa ma uit atent in Regulamentul Camerei si o sa discut cu colegii din departamente”, a spus acesta.

Declaratia acestuia survine dupa ce, vineri, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputatilor un aviz cu scopul inceperii urmaririi penale a deputatului Victor Paul Dobre, fost ministru delegat al Administratiei. Acesta este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in legatura cu listele electorale permanente realizate pentru referendum.

author avatar
Ionut Zgimbau
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger