AcasăNewsValerian Vreme si-a pierdut imunitatea si este urmarit penal

Valerian Vreme si-a pierdut imunitatea si este urmarit penal

Deputatul independent Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor, este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Membrii Camerei Deputatilor au votat, luni, in favoarea ridicarii imunitatii pe care o avea Valerian Vreme si pentru incuviintarea urmaririi penale.

270 dintre cei 404 deputati au fost prezenti la reunirea Camerei Deputatilor, iar 153 dintre deputatii prezenti au votat „pentru”, doar 117 deputati fiind in favoarea lui Vreme.

Valerian Vreme este cercetat penal in celebrul dosar Microsoft in care mai multi fosti ministri sunt acuzati de comiterea a numeroase infractiuni.

Chiar si Comisia juridicat a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil inceperii urmaririi penale, iar Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a recunoscut ca a votat „pentru” ridicarea imunitatii si incuviintarea urmaririi penale.

In schimb, senatorii au amanat pentru cel putin doua saptamani luarea unor decizii in cazurile Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu. Cei doi fosti ministri sunt acuzati si ei de comiterea mai multor infractiuni in dosarul Microsoft, insa membrii Comisiei juridice au decis amanarea luarii unei decizii pe motiv ca documentele din dosar nu erau numerotate si inregistrate.

author avatar
Cristi Ionita
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger