AcasăNewsValentin Uritescu a murit! Motivul pentru care actorul român s-a stins la...

Valentin Uritescu a murit! Motivul pentru care actorul român s-a stins la 81 de ani

Valentin Uritescu a murit! Motivul pentru care actorul român s-a stins la 81 de ani

Actorul Valentin Uritescu a murit, vineri seara, la de 81 de ani. Artistul suferea de o boală gravă și se afla internat într-un centru specializat unde urma tratament.

Uritescu suferea de Sindrom Extrapiramidal, ce se aseamănă cu Parkinson, iar în ultima perioadă starea sa de sănătate se înrăutăţise, astfel că ar fi avut inclusiv zile în care nu putea să vorbească.

Actorul se luptă cu boala de la 33 de ani

Conform unor surse apropiate lui Valentin Uritescu, bărbatul a prezentat primele simptome ale bolii de care suferea încă de la vârsta de 33 de ani, iar între timp boala a avansat.

Colegii actorului de la Teatrul Bulandra au deplâns dispariţia celui care a fost un „zeu” pe scenă: „A murit Valentin Uritescu. Multe generații cunosc acest nume, îl asociază unui chip, unui glas și unui mod inconfundabil de interpretare”.

Cine a fost Valentin Uritescu?

Valentin Uritescu s-a născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, judeţul Alba, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (1963), după care a fost angajat la Teatrul „M. Filotti” din Brăila (1963-1968).

A mai jucat, de asemenea, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1968-1980), precum şi la Teatrul Bulandra din Bucureşti (1981-1990).

Actorul a interpretat roluri pe cât de diversificate, pe atât de ofertante precum Sergentul Şaptefraţi din serialul TV „Lumini şi umbre” semnat de Andrei Blaier, personaj continuat ulterior în „Noi, cei din linia întâi” în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din „Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

Valentin Uritescu (76 de ani) a primit, pe 21 martie 2019, la Gala Premiilor Gopo premiul pentru întreaga activitate.

author avatar
Andrei Ștefan
707 afisari

5 COMENTARII

  1. Dacā în Martie 2019 avea 76 de ani, cum a murit la 81, trei ani mai târziu? Sau, dacā s-a dus ieri, 17 Iunie 2022, la 81 de ani, cum avea 76 în 2019? Ziaricilor, sunteti idioti, nici când rāposeazā omul nu-l respectati. Mâzgāliti hârtia în grabā, ca sā vā faceti norma, atât. Voi nu scrieti, voi flegmati. Dumnezeu sā-l ierte pe Valentín Uritescu!

    • Nene, nu te mai supăra, asta-i articolul celui mai idiot ziarici din România, n-ai ce să-i mai faci fiind cretin din naștere !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger