AcasăNewsValcov recunoaste ca a fost prost: DNA m-a facut prin Blaga

Valcov recunoaste ca a fost prost: DNA m-a facut prin Blaga

Geniul finantist al PSD, Darius Valcov, spune ca a fost inselat de procurori si de Vasile Blaga

Fost ministru, senator si primar al Slatinei, Darius Valcov s-a rasucit si nu mai recunoaste faptele de care a fost invinuit de DNA, respectiv trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare incompatibile cu functiile ocupate.

Geniul finantist al <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> Darius Valcov spune ca a fost inselat de procurori si de Vasile Blaga

Pe scurt, Valcov sustine ca a fost ”pacalit” de procurorii DNA sa-si asume la pachet invinuirile legate de traficul de influenta si operatiunile financiare incompatibile cu functiile detinute de el la schimb cu o condamnare cu suspendare si renuntarea la extinderea urmaririi penale in zona spalarii de bani – zona care atinge si necuratul subiect al finantarii trecutelor campanii electorale ale PDL.

Terorizat de arest si pacalit cu promisiunea unei pedepse usoare

Valcov s-a tinut de cuvant dar procurorii ba, motiv pentru care politicianul a povestit magistratilor cum, de frica revenirii in celula de 2/3 metri aglomerata de alte sapte persoane, a acceptat oferta procurorilor si si-a recunoscut vinovatia in ceea ce priveste tablourile zidite in pereti si banii ascunsi in cimitire, plus contractele incheiate cu societatile lui Theodor Berna (Tehnologica Radion si Plus Confort). Acum, Valcov refuza sa-si mai asume vinovatia in ceea ce priveste contractele cu Berna pe motiv ca totul a fost facut la indemnul si provocarile lui Vasile Blaga – liderul PDL care ar fi si profitat de o parte din banii spalati prin contractele cu pricina, dupa cum spune Valcov ca ar fi ”posibil”. ”Nu sustin acea declaratie acum (data pe 31 august 2015). Mi-am dat seama ca am fost inselat dupa ce s-a extins urmarirea penala si pentru spalare de bani”, a conchis Valcov ieri, dupa ce l-a turnat pe Vasile Blaga in fata magistratilor.

Furtuna din Justitie scoate gunoaiele la mal

In mod evident, rasucirea lui Valcov are legatura cu cutremurul care zgaltaie in prezent Justitia noastra bastinasa. Constatand ca dominatia DNA-ului a apus, politicianul incearca sa profite de debandada generala care a cuprins sistemul si sa scape cat mai usor prin adoptarea pozitiei inocentului usor patat si infricosat prostit de procurori sa minta in declaratiile date. Dincolo de ce a facut Darius Valcov (Justitia va stabili ce, cum si cat in aceasta problema), ramane povestea comportamentului procurorilor. Realitatea este ca multi invinuiti penali cu nume sonore tot acuza de vreo doi ani incoace presiunile exercitate de procurori asupra lor in scopul obtinerii unor denunturi/autodenunturi. Cum fara foc nu iese fum, este clar ca in lumea procurorilor colcaie ceva necurat si este foarte posibil ca numarul ”pacalitilor” gen Valcov sa fie mare. In Romania, nimeni nu poate face pe fata mare spunand ca habar n-are de dosare politice sau facute la comanda iar primul semn public ca lucrurile nu stau deloc cuser in spetele cu politicieni l-a dat ex-procuroarea DNA Mihaela Iorga. Care a sustinut, dupa demiterea ei din functie, ca Laura Kovesi a presat-o sa o retina fie si doar pentru 24 de ore pe Elena Udrea chiardaca Parlamentul respinsese cererea de arestare. Iar cum celebrul DoruTulus a fost si el exclus din DNA, povestile despre ”pacaliti” s-ar putea inmulti mai ceva ca pestii biblici in urmatoarea perioada. Ceea ce nu inseamna ca Valcov nu a opintit la ingroparea tablourilor in pereti si a banilor prin cimitire, dar nici ca procurorii nu au sarit calul in goana lor dupa ”pestii mari”. Si cum orice furtuna scoate la mal gunoaiele, asta se intampla in acest moment si in sistemul nostru judiciar. Important pentru noi toti este ca sistemul sa se curete, nu sa se inece cu aceste gunoaie.

author avatar
Simona Badulescu
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger