AcasăNewsVâlcov pune tunurile pe ASF: “Au voie fondurile de pensii să achiziţioneze...

Vâlcov pune tunurile pe ASF: “Au voie fondurile de pensii să achiziţioneze acţiuni la o companie urmărită penal?”

 

Consilierul premierului Viorica Dăncilă continuă războiul cu Digi în cazul pensiilor private. Recent, Vâlcov a dezvăluit că şase din şapte fonduri de pensii private au cumpărat acţiuni la RCS-RDS, în condiţiile în care compania a înregistrat, într-un an scăderi pe bursă de 25%, iar trendul se menţine şi în anul următor. “Acum două săptămâni am atras atenţia asupra neregulilor de la data listării Digi. Ieri (n. red. – sâmbătă) am revenit şi am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acţiunilor Digi este de 1 leu şi 8 bani. Încă aştept răspunsul la această întrebare!”, a scris ieri Vâlcov pe Facebook.

La data listării, acţiunile Digi erau cotate la 40 lei, iar astăzi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puţin) şi continuă să scadă. “Pentru corecta informare a românilor continui să întreb ASF : 1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acţiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)? 2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasaţi pe acţiunile digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru?  3) Este adevărat că datoriile digi depăşesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziţioneze acţiuni la o companie urmărită penal?”, se întreabă Darius Vâlcov.

„Nu putem decât să spunem oamenilor. ASF trebuie să intervină pentru că atunci când te listezi la bursă vii cu un prospect şi spui cumpăraţi acţiuni la Digi că acţiunea e cu 10% mai mult, iar într-un an tu eşti cu 25% mai puţin, nu te dezvolţi, îţi faci mai multe datorii, să ştii că în acel moment se cheamă în SUA fraudă, iar această fraudă trebuie verificată. Luni pe bursă poate oricine să verifice de ce o companie care are tehnologia învechită pentru că suntem amândoi conştienţă că în 3-4 ani nu se va mai trage cabluri în România şi nicăieri în lume, azi avem alte tehnologii. Când vinzi românilor o iluzie şi le iei banii de pensii…”, a mai spus, în urmă cu două săptămâni, fostul ministru al Finanţelor.

author avatar
Andrei Coman
176 afisari

1 COMENTARIU

  1. Valcov, Societatea cu pricina in 2017 a facturat aproape 1 miliard d euro. Are investii in Ro si tarile straine. A montat antene cu tehnologie 5G(si aici e buba, a sunt licitatii pt. acreditare, bla bla, le voia si sebi. DACA ROMANII SUNT ACTIONARI LA SOCIETATE, TRE SA IA ROMANII LICENTA, sa plateasca bani pt folosire orange-voda-telekom) d acum 2 ani. Au vrut sa se dezvolte si pa energie, dar nu e prea rentabil, deoarece securistii le vand cu preturi prea mari energia). Nu am nici un detaliu despre societate, in afara de ce este public. Este o societate de viitor, STRATEGICA, iar statul cumva tre sa aibe control pa telecomunicatii, ca na, unii a vandut romtelecomu pa nimic.
    Min. Fondurilor Europene si Industrie… bagati bani in tehnologia huilei, e veche de 70 d ani, si tre sa importam.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger