AcasăNewsValcov, amendat de CNCD pentru o postare 

Valcov, amendat de CNCD pentru o postare 

Dupa ce a analizat cazul in sedinta de miercuri, conducerea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis, cu unanimitate de voturi, amendarea fostului ministru, actualmente consilier in echipa premierului Dancila, cu suma de 1.000 de lei.

Sanctiunea a venit pe fondul unei postari aparute in urma cu cateva luni pe pagina de Facebook a lui Darius Valcov, in care acesta din urma a etichetat drept „sandilau” un protestatar de la #rezist si, totodata, a publicat fisa medicala a acestuia. Gest considerat  discriminator. „Fapta domnului Darius Bogdan Valcov de a denumi o persoana prin termenul de “sandilau” si publicarea fisei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate pe criteriul de afectiune medicala necontagioasa si prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentala, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicatul remis de Consiliu.

Mesajul in cauza -sters intre timp – data de toamna trecuta. De altfel, acest aspect a contat in ochii celor de la CNCD. Care au transmis ca „in individualizarea sanctiunii, Colegiul Director a avut in vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezulta printre altele, din calitatea de demnitar  a partii reclamate, dar si de faptul ca, ulterior partea reclamata a sters de pe contul de Facebook afirmatiile discriminatorii”.

141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce e la tine 1000 de lei. Un varf de unghie din lingourile alea de aur. E ca si cum cand mana nenea Gigi cu ciomagu oile din saivan de la palatul de Aur pe plai la pasune la pascut la Pipera, o masina la zebra ai calca o oaie. Asa si?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger