AcasăNewsValabilitatea certificatului verde a fost prelungită! Până când vom mai putea utiliza...

Valabilitatea certificatului verde a fost prelungită! Până când vom mai putea utiliza documentul

certificat verdeValabilitatea certificatului verde a fost prelungită! Până când vom mai putea utiliza documentul

Perioada de valabilitate a certificatului verde a fost prelungită pe plan național, de la 30 iunie la 31 decembrie 2022, a anunțat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Totodată, România a transpus în legislaţie decizia Uniunii Europene conform căreia certificatul de vaccinare este recunoscut doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 de zile.

„Actul normativ adoptat astăzi se referă la punerea în aplicare a deciziei Uniunii Europene 1073/2021, care vizează specificaţiile tehnice de implementare a regulamentului european 963/2021. Practic, acest act transpune şi în România aplicarea acestei reglementări care va fi valabilă şi pentru celelalte state membre pentru călătorii. Vorbim aici şi de Spaţiul Economic European şi de Confederaţia Elveţiană, unde certificatul de vaccinare este recunoscut doar după efectuarea dozei de booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 de zile”, a declarat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, Certificatul Digital European va fi folosit în continuare în interiorul Uniunii Europene. „(…) când a fost adoptat a avut o perioadă de valabilitate stabilită din prima la un an, termen care expiră pe 30 iunie 2022, şi pentru a putea a avea timpul necesar pentru a vedea şi adopta orice fel de adaptare la măsurile la situaţia epidemiologică, s-a decis prelungirea până în 31 decembrie 2022 a perioadei de valabilitate pentru certificatele pe care le folosim în România”, a arătat el.

Comisia Europeană propune extinderea cu un an a folosirii certificatului verde

Comisia Europeană a propus joi ca folosirea certificatului verde COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test PCR, să fie extinsă până pe 30 iunie 2023, pentru a facilita călătoriile în interiorul blocului comunitar. Actualul regulament prevede o valabilitate a documentului până pe 30 iunie 2022.

„Virusul încă circulă, este prevalent în UE şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariţia unor noi variante” ale coronavirusului, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

author avatar
Andreea Vlad
880 afisari

4 COMENTARII

  1. Noaptea minții. Chiar, slugile nenorocite din „conducerea” țării de ce percutează la toate mizeriile ăstora? Că noi nu suntem membri cu drepturi depline, nu?

    • Raspunsul e simplu: pentru ca sunt javre, pentru spagi, pentru ca sunt slugi nenorocite, pentru ca nu au inima, au un suflet negru ….. lista continua

    • „”Valabilitatea certificatului verde a fost prelungită! „” Afurisit serul asta! Asculta de politicieni. Devine extrem de valabil daca politicienii prelungesc valabilitatea din pix.

  2. Nu asta așteaptă oamenii, prelungirea nedreptății, ci tăiatul din rădăcină. Se joacă cu focul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger