AcasăNewsVal uriaș de contestații la BAC

Val uriaș de contestații la BAC

Cel mai dezastruos Bacalaureat din ultimii cinci ani a devenit de ieri și controversat. Astfel, doar la nivelul Capitalei, există un adevărat val de contestații ale elevilor nemulțumiți de notele primite la examene. Doar în București au fost depuse 5.275 de contestaţii, în urma afişării primelor rezultate.

Pentru sesiunea acesta a examenului de Bacalaureat, s-au înscris peste 136.000 de candidaţi, cei mai mulți fiind din promoția acestui an. Contestațiile cele mai multe, peste 2.000, au fost depuse, în București, la Limba şi literatura română. Reprezentanţii ISMB au precizat că următoarea probă contestată a fost proba obligatorie a profilului. ”Pentru probele obligatorii în funcţie de profil, matematică, respectiv istorie au fost depuse 1.719 contestaţii. Totodată, proba la alegere a profilului, respectiv geografie, biologie, chimie, fizică, sociologie etc, a fost depus un total de 1.477 contestaţii”. Pe de altă parte, cele mai puține constastații au fost depuse la limba maternă unde s-au înregistrat doar nouă contestaţii. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie. În perioada 15-19 iulie, candidaţii se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Pe 26 iulie, acelaşi lucru îl pot face şi absolvenţii care au promovat examenele de corigenţe.

author avatar
Ramona Feraru
129 afisari

2 COMENTARII

  1. Licee cu promovabilitate 0 !!!,propunerea ministrului Andronescu -sa fie transformate in invatamant profesional !!.Dna Andronescu dumneata gandesti cand vorbesti ???,ai BRAMBURIT Scoala cu asa zise reforme ,ai distrus scolile profesionale !!,ai lasat tara fara forta de munca calificata ,ai distrus corpul didactic aferent scolilor profesionale ,ai distrus atelierele scoala !!,CREZI CA DOAR DAND DIN GURA ORCE SE POATE FACE ORCUM SI ORCAND ??.
    Daca copii dumitale ar fi in situatia in care-i pui pe ai altora ,ti-ar conveni ??.
    Nu gasesc calificative pentru ceea ce -ai facut din scoala romaneasca.Iresponsabilitatea ,inconstienta tuturor celor care s-au perindat pe scaunul de ministru a invatamintului este de domeniul tradarii nationale !!.
    De dezastrul din invatamant sunt vinovati in egala masura aceea care sunt platiti ca dascali ,educatori-invatatori,profesori ,care va sunt rezultatele ??,unde-i calitatea muncii voastre ??,cui ai folosesc analfabetii pe care-i produceti voi ??,care-i responsabilitatea voastra fata de cei care v-au incredintat copii spre educare ?,cum aveti tupeul sa va luati salariile cand n-ati facut nimic !!,ce-ati produs ??-niste rebuturi !!. Copii sunt cea mai scumpa materie prima !!!,copii sunt viitorul familiilor si viitorul tarii ,ce-ati scos din ei ??,ce viitor mai are tara asta cu 40 % din copii analfabeti ??.

  2. De acord!
    Perfect de acord, scoala este un paravan pentru o serie de oameni care sunt rejectati de alte sisiteme. nu pot sa se integreze pe alte piete si au adus invatamantul in cem mai prost si ieftin produs care se poate vinde pe i piata. Dar, faptul ca acel produs trebuie sa se autointretina din propriie cunostinte, si nu o paote face, este dezastrul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger