AcasăNewsVal de cutremure, vineri, în Vrancea

Val de cutremure, vineri, în Vrancea

A fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din zona Vrancea

Aparatele specialiștilor au detectat nu mai puțin de patru cutremure ce s-au produs vineri, 11 septembrie, în Vrancea, zonă cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul României.

Se poate vorbi, așadar, despre un val de cutremure în Vrancea. Toate au fost seisme de suprafață, și de mică intensitate. Prima mișcare telurică a avut loc la ora 10 și 53 de minute, la o adâncime de 18 kilometri, și a avut 2,3 grade pe Richter, din câte anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. La foarte scurtă vreme, mai exact la doar două minute distanță, un alt cutremur avea să se producă în județul Vrancea. A fost vorba despre un seism de 2,1 grade, ce a avut loc la 24 de kilometri adâncime.

Al treilea cutremur din serie s-a înregistrat la 11 și 13 minute, a avut 2 grade pe Richter și s-a produs la adâncimea de 20 de kilometri. La ora 12 și 19 minute, seismografele au consemnat producerea celui de-al patrulea cutremur, de o magnitudine similară precedentului. De această dată, mișcarea telurică s-a produs la o adâncime de 21 de kilometri.

La finele săptămânii trecute, pe 6 septembrie mai exact, în România a avut loc un alt seism, de această dată în Bucovina. A fost un cutremur slab, de 3 grade pe Richter, produs la o adâncime de doar 3 kilometri.

Cel mai puternic seism din acest an s-a înregistrat în data de 31 ianuarie. A avut 5,2 grade și a fost resimțit și în Capitală, deși a avut epicentrul în județul Vrancea.

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger