AcasăNewsVal de cutremure în România, în mai multe zone. Aradul, zguduit din...

Val de cutremure în România, în mai multe zone. Aradul, zguduit din nou, marți dimineață

cutremur

Panică în vestul țării. Alte patru cutremure au avut loc în judeţul Arad, după cele două cu magnitudine peste 4 grade produse luni seară. De asemenea, un cutremur s-a produs şi în zona seismică Făgăraş – Câmpulung.

Nu mai puțin de cinci seisme s-au înregistrat de luni seara, de la ora 20:46, până marți dimineața, la ora 05:12.

Aradul, zguduit de 5 cutremure

Primul cutremur, și cel mai puternic de altfel, a avut magnitudinea de 4,6 pe Richter și s-a produs luni seara, în Banat, zona Arad, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut magnitudinea de 4.9 şi a s-a produs la adâncimea de 15 km, la ora la ora 20:46.

Potrivit datelor publicate pe site-ul INFP, cutremurele din Arad, cu magnitudine de 2, 2,4, 2 şi 2,7, au avut loc de luni de la ora 23;26 până marţi, la 5:12, la adâncimi de sub 10 km.

Cutremurele i-a scos din case pe oamenii din Arad și din localitățile învecinate. Seismul nu a făcut pagube, dar a creat panică.

În municipiul Arad, oamenii au înţeles că e cutremur, atunci cand au văzut că se mişcă obiecte prin casă. Cei care erau în magazine, au observat cum cad obiecte de pe rafturi. Cutremurul s-a simţit şi în Hunedoara, Timiş sau Cluj. Specialiştii spun că nu există vreo legătură între cutremurele care s-au produs la Târgu Jiu şi cel de acum.

Cutremur și în Făgăraș

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe Richer s-a produs în noaptea de luni spre marţi, la ora locală 1:31, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, judeţul Dâmboviţa, arată datele publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 68 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 37 km nord de Târgovişte, 44 km sud de Braşov, 58 km nord-vest de Ploieşti, 63 km nord-est de Piteşti, 72 km sud-vest de Sfântu-Gheorghe şi 85 km est de Râmnicu Vâlcea.

De la începutul lunii mai, în România, au avut loc 30 de seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,9 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

author avatar
Andreea Vlad
388 afisari

2 COMENTARII

  1. Acest val de cutremure se datoreaza faptului ca dupa Marea Victorie Ruseasca la Bakhmut, generalii O.T.A.N. aflati pe teritoriul Romanesc s-au dat cu curu’ de pamint de’oftica!

    Pentru procurori: ..I..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger