AcasăNewsVal de cutremure în România. Gheorghe Mărmureanu, dezvăluiri vitale

Val de cutremure în România. Gheorghe Mărmureanu, dezvăluiri vitale

Reputatul seismolog Gheorghe Mărmureanu a făcut de-a lungul timpului multe predicții despre cutremurele din întreaga lume, dar mai ales, din țara noastră.

Desigur, nu există în lume nicio tehnologie care să prezică cu exactitate când și unde va avea loc un cutremur. Dar, experiența de zeci de ani în seismologie îi conferă lui Gheorghe Mărmureanu să explice și să deducă, cu oarecare precizie, perioada când poate avea loc un cutremur major.

De ce au fost 5 cutremure în doar 24 de ore la noi în țară

În ultima perioadă, în zona seismică Vrancea, și nu numai, au avut loc o serie de cutremure cu magnitudini mici. Ultimul, din Vaslui, a avut 4,2 grade pe scara Richter și a avut loc în noaptea de 29 spre 30 octombrie a.c.

Despre acest val de cutremure, Gheorghe Mărmureanu spune că: „nu descarcă forţele din zona seismică Vrancea”.

Vrancea este cea mai puternică zonă seismică din țara noastră și una dintre cele mai vechi zone seismice active din Europa, și nu de puține ori a surprins prin puterea de reacție.

„Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel ce cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic.”, a precizat Gheorghe Mărmureanu

Gheorghe Mărmureanu prezice un nou cutremur

Gheorghe Mărmureanu nu este prima când spune că În România va fi un mare cutremur.

Poate toate aceste activități recente, din Vrancea, nu fac altceva decât să fie semne prevestitoare pentru un cutremur mai mare. Gheorghe Mărmureanu este sigur că vom avea, la un moment dat, parte de un seism foarte puternic.

„Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare.

Acesta vine, cel mai probabil, spun eu, în 2040 cu aproximaţie de un an. Acest mare cutremur face parte din seria de seisme din care fac parte şi cele din 1838 şi 1940. Vorbim de o ciclicitate aici.

Sigur, au mai fost şi unele intermediare cum a fost cel din 1802 sau chiar şi cel din 1977.

Ca să aveţi o imagine, trebuie să vă spun că la cutremurul din 1838 acceleraţiile au fost atât de mari încât în zona Prahova s-au format falii apreciabile. Practic, pământul s-a rupt pe alocuri din cauza violenţei seismului.”, a mai declarat Gheorghe Mărmureanu.

author avatar
Eli Dan Davidescu
520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger