AcasăNewsVal de contestatii la BEC. Diaconu, Liga si Fuia contesta in instanta...

Val de contestatii la BEC. Diaconu, Liga si Fuia contesta in instanta decizia Biroului

Danut Liga si Stelian Fuia, doi dintre candidatii respinsi de Biroul Electoral Central pentru a-si depune candidaturile la europarlamentare, au venit joi dimineata la sediul BEC, declarand ca vor ataca in instanta decizia institutiei. Si Mircea Diaconu este decis sa conteste la Tribunalul Bucuresti decizia BEC.

Liga si Fuia, sositi joi dimineata la sediul BEC, au spus ca in cazul lor s-au gasit niste nereguli si, sustin ei, prin respingerea acestor candidaturi se doreste eliminarea partidelor mici, pentru a le face jocul formatiunilor mari.

Primul care a sosit marti la sediul Biroului Electoral Central a fost Danut Liga, inscris pe lista ca independent. „Voi ataca in instanta aceasta decizie a BEC, in primul rand din respect pentru cele peste 100.000 de persoane au semnat. (…) Ca si independent nu mi-as fi permis sa vin cu unul din acele tabele incorect. Inclin sa cred ca atunci cand s-a facut verificarea a fost vorba de o eroare”, a spus, joi, Danut Liga, citat de antena3.ro.

Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, si cel care conduce acum Alianta Nationala a Agriculturilor, este si el hotarat sa conteste in instanta decizia BEC. „Vom ataca in justitie, ce se intampla e un atentat la democratie”, a declarat Fuia.

De asemenea, si actorul Mircea Diaconu este hotarat sa conteste in instanta decizia BEC de a-i respinge candidatura la europarlamentare.

Admiterea sau respingerea candidaturilor de catre BEC trebuie sa se faca pana in 5 aprilie, astfel ca instantele vor solutiona contestatiile in regim de urgenta, in cel mult doua zile. Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.

Foto: botosaninecenzurat.ro

author avatar
Alina Costache
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger