AcasăNewsVaccinul românesc anti-COVID, în atenția britanicilor. Ambasadorul Noble a vorbit deja cu...

Vaccinul românesc anti-COVID, în atenția britanicilor. Ambasadorul Noble a vorbit deja cu șeful Oncogen

În plină perioadă în care statele europene – și nu numai – caută soluții pentru a reveni cât de cât la un normal apropiat de cel cunoscut înaintea pandemiei COVID-19, atât la nivel economic, cât și social – atenția majorității se îndreaptă spre un mult-așteptat vaccin împotriva noului coronavirus.

Mai nou, s-a aflat că britanicii au în atenție ceea ce se întâmplă la Centrul OncoGen din Timișoara, în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea noului coronavirus. Mai exact, că ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a vorbit la telefon cu Prof. Dr. Virgil Paunescu, directorul Centrului pentru Gene și Terapii celulare în tratamentul cancerului-OncoGen.

Referitor la această conversație, Ambasada a dat publicității – miercuri, via Facebook – următoarea declarație a înaltului oficial britanic: „Știm că traseul către un vaccin împotriva #COVID19 prezintă multe provocări și trebuie să fie un efort de colaborare urgent care implică guverne, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din întreaga lume. Având în vedere acest lucru, guvernul britanic a angajat 388 milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste și tratamente, iar pe 4 mai a fost co-găzduit Conferința Globală de angajare a Coronavirus, la care 6.5 miliarde de lire sterline au fost promise de Lume. Am apreciat oportunitatea de a-l auzi pe profesorul Paunescu discutând despre progresul procesului său și îi vom asista cu plăcere echipa sa în contact cu cercetătorii britanici de vaccin, astfel încât aceștia și echipa sa să poată discuta și împărtăși cercetările lor. România ar trebui să fie mândră că a produs un vaccin candidat care va contribui la cunoașterea noastră tot mai mare despre virus. Finanțarea adecvată a cercetării vaccinului și împărtășirea constatărilor eforturilor științifice este singura modalitate sigură de a învinge acest virus.”

sursa foto: Facebook – British Embassy Bucharest/Prof. Dr. Virgil Paunescu

author avatar
Andrei Coman
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger