AcasăNewsVaccinarea impotriva hepatitei B ar putea fi obligatorie in Marea Britanie

Vaccinarea impotriva hepatitei B ar putea fi obligatorie in Marea Britanie

Expertii din Marea Britanie propun ca solutie includerea vaccinului antihepatic in programul national de imunizare pentru copii. Pentru a scade numarul de cazuri de hepatita B in randul copiilor al care s-au dublat in ultimii 10 ani.

Ministerul sanatatii britanic are in vedere vaccinarea tuturor copiilor impotriva hepatitei B, in acelasi timp vaccinele impotriva poliomielitei, a tusei magaresti si a tetanusului.

Numarul celor infectati cu hepatita B este de doua ori mai mare decat in 2002, cand se inregistrau 180.000 acum numarul britanicilor infectati este de peste 325.000 scrie dailymail.co.uk. Virusul cu hepatita B poate provoca boli ale ficatului, inclusiv cancer de ficat si poate fi fatal, daca nu este descoperit si tratat la timp.

Virusul care provoaca hepatita B ar fi de 100 de ori mai infectios decat virusul HIV iar raspandirea se face prin sange si alte lichide biologice – sperma, secretie vaginala, lacrimi, urina si chiar saliva si se transmite inclusiv de la mama la fat.

Multi bolnavi nu realizeaza ca sunt infectati deoarece simptomele sunt similare cu cele ale gripei. Printre simptome, se numara dureri de cap, febra, ameteli, pierderea poftei de mancare, dureri de stomac si icter. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a Asociatiei Medicale Britanice si a catorva specialisti de renume, vaccinul ar trebui oferit “fara intarziere” si copiilor.

In Romania, vaccinul antihepatic B este inclus in programul national de imunizari si este administrat nou-nascutilor inca din maternitate, apoi la 2 si la 6 luni.Si in alte tari vaccinul impotriva hepatita B este obligatoriu la copii printre acestea se numara si SUA, Canada, Germania, Franta, Italia, Portugalia si Grecia.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger