AcasăNewsVaccinare anti COVID. Spitalele militare își deschid porțile. Nicolae Ciucă: „Nu este...

Vaccinare anti COVID. Spitalele militare își deschid porțile. Nicolae Ciucă: „Nu este nevoie de programare”

Nicolae CiucaVaccinare anti COVID. Spitalele militare își deschid porțile. Nicolae Ciucă: „Nu este nevoie de programare” / foto: Mediafax

Autoritățile sunt hotărâte să accelereze campania de vaccinare, pentru a atinge pragul de 5 milioane de persoane imunizate până în luna iunie. În acest sens, și spitalele militare își vor deschide porțile pentru românii care doresc să se vaccineze anti Covid-19.

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă anunță un proiect-pilot: începând cu 4 mai, spitalele militare vor funcționa ca centre de vaccinare, timp de o săptămână.

„Începând cu săptămâna viitoare, începând cu 4 mai, încercăm un proiect-pilot de o săptămână, ca în spitalele militare să funcționeze centrele de vaccinare non-stop și să se poată vaccina cetățenii fără să mai fie nevoie să fie programați în platformă”, a declarat Nicolae Ciucă pentru Digi24.

Ministrul a precizat că proiectul va fi implementat în toate cele 11 spitale militare din țară. „La orice oră, cine dorește poate să vină”, a subliniat ministrul Nicolae Ciucă. Oricine dorește se poate vaccina în spitalele militare, iar imunizarea se va face fie cu Pfizer, fie cu Moderna.

Spitalele militare din țară, sprijin în pandemie

Armat a oferit sprijin în pandemie, când sistemul medical național a fost copleșit de numărul mare de bolnavi de COVID. Prin urmare, Direcția Medicală a MApN a dispus suplimentarea forțelor și mijloacelor pentru ca spitalele militare să vină în sprijinul celor civile.

Astfel, multe unități și-au extins capacitățile de tratare a pacienților Covid-19, adăugându-se noi paturi ATI. La Otopeni, Armata a construit spitale modulare pentru a prelua bolnavi de Covid-19. În plus, studenți din anii 2 și 3 de la Institutul Medico-Militar (IMM) și-au desfășurat în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaționalizate de DSP, pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice. Alții s-au oferit voluntari pentru a-și desfășura activitatea în spitalele militare din țară, în facilitățile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI.

Spitalele militare din România

1. Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București – municipiul București și județele: Ilfov, Ialomița, Giurgiu, Prahova, Teleorman și Călărași

2. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța – județele: Constanța și Tulcea

3. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești – județele: Argeș, Dâmbovița și Vâlcea

4. Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ștefan Odoblejea” Craiova – județele: Dolj, Gorj, Mehedinți și Olt

5. Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov – județele: Brașov, Harghita și Covasna

6. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani – județele: Vrancea, Buzău și Bacău

7. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca – județele: Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș și Sălaj

8. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara – județele: Timiș, Arad și Caraș-Severin

9. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – județele: Sibiu, Alba și Hunedoara

10. Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași – județele: Iași, Neamț, Suceava și Botoșani

11. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați – județele: Galați, Brăila și Vaslui

12. Spitalul Clinic de Urgență „Avram Iancu” Oradea – județele Bihor, Satu Mare și Maramureș

13. Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” – municipiul București și toate județele

author avatar
Andreea Vlad
178 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai, Ciuca, sa ne prinzi tu de maciuca 🙂 vezi ca slanina din capul tau mare de porkusor numai bun de taiat de Paste nu te apara de varianta indiana a armei biologice chinezesti, asa ca atentie maxima pe unde bagi botul la gramada, bai umflatule, s-a inteles, da ? 🙂 Deci, bai Jhonule, vezi ca te face virusul asta mic si invizibil, se baga fix in fundul tau si apoi merge direct in capul ala al tau mare si prost, si ramane acolo, mult timp chiar !! 🙂 Dar tu sigur nu o sa faci si instructie cu ne-avizatii care o sa faca greseala sa intre pe acolo, o sa iasa scantei la ciocnirea oualor dintre Castele Esentialilor si Castele Ne-Esentialior, asa ceva nu se face, bai taran umflat ce esti !! 🙂 Rad toti de tine, bai trepadusule 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger