AcasăNewsVacanțele românilor de scumpesc! Președintele hotelierilor, Călin Ile, despre majorarea TVA în...

Vacanțele românilor de scumpesc! Președintele hotelierilor, Călin Ile, despre majorarea TVA în turism: „Măsura ar fi dezastruoasă”

litoralVacanțele românilor de scumpesc! Președintele hotelierilor, Călin Ile, despre majorarea TVA în turism: „Măsura ar fi dezastruoasă”

Călin Ile, președinte de onoare al Federației Industriei Hoteliere din România, a explicat că o potențială creștere a TVA-ului în industria turismului ar putea avea efecte dezastruase asupra unei piețe deja sensibile.

„Am căutat similitudini cu alte ţări, nu am găsit, din păcate e un dezastru această creştere de TVA. Să nu uităm că abia am ieşit din pandemie, toate ţărie din Europa au această cotă redusă de TVA, e considerat serviciu social nu doar un business”, a spus Călin Ile.

Majorarea TVA-ului va sprijini economia gri și neagră

Acesta crede că o posibilă majorare a TVA în turism la 19% ar alimenta din nou migraţia către zona gri şi neagră a economiei și o consideră drept o măsură absurdă şi grăbită.

”Evaziunea fiscală e o realitate în România şi în turism, noi trebuie să găsim soluţii de a colecta aceşti bani”, a declarat reprezentantul hotelierilor la Romania TV el precizând că se vor lupta să combată această decizie.

Călin Ile a menţionat că sunt membri în Confederaţia sindicală Concordia şi în Consiliul Tripartid şi vor merge pe calea legală.

”Credem că forma consultărilor va aduce la masă şi îi vom putea convinge că este o măsură absurdă şi grăbită. Ar trebui să ne lase 3 sau 5 ani să ieşim din pandemie. Dacă luăm această decizie, e clar că arătâm încă o dată că nu ne pasă de turism”, a arătat Ile.

Litoralul românesc ar avea nevoie să extindă sezonul, precum și de investiții străine, de o strategie de dezvoltare și de promovare și de o mai bună cooperare cu autoritățile, spune Călin Ile.

author avatar
Andreea Vlad
217 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oricum jecmaneala este cel mai mare tva!! Sa mearga toata lumea pe dincolo sunt locatii mai ieftine cu drum inclus si turism de calitate!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger