AcasăNewsVacanţă de coşmar la Moieciu! Turiști blocați din cauza viiturilor! (VIDEO)

Vacanţă de coşmar la Moieciu! Turiști blocați din cauza viiturilor! (VIDEO)

Viitura MoieciuVacanţă de coşmar la Moieciu! Turiști blocați din cauza viiturilor!

Vacanţă de coşmar pentru mai mulţi turişti care au ales să se relaxeze la Moieciu. Satul montan a fost distrus de viituri, astfel că, din păcate, oamenii au rămas izolaţi.

Pe Valea Lată peste 20 de gospodării și pensiuni au rămas izolate accesului rutier. Apele învolburate, cu tone de aluviuni și lemne, au rupt curțile oamenilor și au intrat în case, iar drumul de acces s-a rupt și erodat, astfel că șanțurile formate de viitură sunt de peste 2 m adâncime.

Turiştii au ajutat localnicii

Localnicii nu mai pot intra în curți, iar turiștii s-au grăbit să dea o mână de ajutor și au pus mâna pe lopeți.

Primarul a declarat că a făcut ce a putut și că abia acum a reușit să mobilizeze mai multe utilaje care să refacă drumul de acces pentru a nu rămâne oamenii izolați.

Bătrânii spun că de 70 de ani nu au văzut așa ceva.

30 de turiști au rămas izolați

În total, 30 de turiști au rămas izolați în Moieciu, județul Brașov, de 2 zile, după ce o viitură a distrus singurul drum de acces din zonă. Din cauza viiturii de joi, pârâul și-a schimbat cursul și apa a ajuns pe carosabil.

Avem în jur de 30 de turiști rămași în zonă, sunt în condiții bune. Acest drum, din cauza ploilor, nu a mai existat.

Acum îl vom pune în funcțiune. Avem în jur de 8 utilaje de capacitate mare și vreo 7-8 de capacitate mai mică”, a afirmat Mircea Manea, primarul din Moieciu.

 

author avatar
Andrei Ștefan