AcasăNewsVa fi macel!

Va fi macel!

Marian Oprisan a dat tonul razmeritei cu o seara inainte

In urma cu doi ani, doi ani si ceva, ziarul „National” facea cunoscut ca, intr-un conclav de „cetateni rezonabili”, sa-i spun asa, s-a luat initiativa de a i se transmite lui Liviu Dragnea un mesaj. Ii ramanea averea intacta, putea sa pescuiasca in orice ocean ar fi vrut, putea sa faca naveta Brazilia-Romania de cate ori voia si cu cine voia, in fine, o sumedenie de avantaje despre care nu mai are rost sa vorbesc pentru ca, acum, nu mai sunt valabile. Tot ce trebuia sa faca era sa lase PSD in pace si sa se retraga. Dragnea n-a inteles nimic. S-a cramponat de putere cu o furie oarba. Cu ce s-a ales?

Marian Oprisan a dat tonul razmeritei cu o seara inainte

La fel s-a procedat si cu Laura Codruta Kovesi, careia i se aranjase un loc placut la Comisia Europeana, la vreo 17-20.000 de euro pe luna. N-a inteles nimic din oferta si a preferat puterea. Idem Florian Coldea, care avea pregatit un loc de atasat comercial la Ambasada Romaniei din Mexic, cu un salariu frumusel, care nu prea conta, caci acolo cutuma comisionului bate totul. Totul era sa se retraga din SRI. Si cum America de Sud urma sa fie invadata de Dacia Duster, coordonarea facandu-se din Mexic, avantajele nu sunt greu de intuit. Dar nici Coldea nu a vrut sa renunte la putere si a ignorat mesajul. Ce-a castigat?

Mesajul de dimineata

Condamnarea lui Liviu Dragnea a cazut ca o bomba doar peste cei care refuzau sa vada realitatea. Mesajele trimise in timpul campaniei, de catre Klaus Iohannis, si preluate la unison de Ludovic Orban si Rares Bogdan, apoi de Ciolos, Dan Barna si altii, ar fi trebuit sa fie destelenite de specialistii in comunicare ai PSD. Ma tem, insa, ca s-au culcat pe laurii unei victorii care, uite, nu a mai venit. Poate ca este o speculatie din partea mea, dar mi se pare cusut cu ata alba mesajul lansat de Iohannis chiar in dimineata zilei de 27 mai.

Robert Negoita sau incapatanarea nucleului dur

Aparitiile lui, neobisnuit dese in ultima vreme, ar fi trebuit sa dea de banuit. N-au dat, desi batea moneda pe justitie, cu un anume avant si scop. Apoi, la o zi dupa alegeri, chiar in dimineata in care s-a judecat dosarul lui Liviu Dragnea, mesajul a fost si mai transant. „… Romania in care justitia este si trebuie sa ramana independenta, Romania in care hotii si infractorii stau la puscarie, nu in fruntea statului.” Poate ma insel, dar intre Iohannis si Basescu nu e prea mare diferenta, pentru ca si Traian Basescu transmitea mesaje instantelor. Ce spunea seara, cand iesea la vorbe precum cucul din ceas, la ora exacta, se indeplinea a doua zi. Sau in cel mult doua zile. Iar instantele isi luau notite si treceau la executare.

Negutatorii de politica

In spatele lui Liviu Dragnea, dupa condamnare si trimiterea la penitenciar, ramane un partid care degeaba depune diligente pentru a-si arata imaginea de formatiune politica puternica. Nici nu se anuntasera rezultatele finale ale alegerilor ca deja baronii, vesnicii nemultumiti, au inceput sa-si arate coltii. Marian Oprisan i-a cerut lui Dragnea demisia de urgenta.

Cat va rezista Viorica Dancila rascoalei ce pluteste in aer

Langa el a aparut si Robert Negoita, cu aceleasi pretentii. Apoi primarul Brailei, care avea si el ceva de reprosat.  Apoi inca unul, si inca unul, si inca unul. Si este de abia inceputul, pentru ca toti acesti samsari de afaceri nu au avut legatura cu politica, ci numai cu puterea obtinuta la umbra ei. De ce a acceptat PSD o multime de negutatori de interese, fara legatura cu doctrina social-democrata? Doar partidul stie, dar acum e prea speriat ca sa-si raspunda la intrebari incomode. Scriam, in urma cu doi ani, ca „in primii 10 ani de guvernare PSD a nasit generatii intregi de disperati dupa bani, vulgar si mai pe romaneste zis „fomisti”, care s-au inmultit pana i-au scapat de sub control. Apoi, s-a legat singur de maini prin cumetrii politice jenante, din spatele carora se auzea fosnetul banilor.” S-a schimbat ceva de atunci? Nu mi se pare. Nici alte partide nu stau mai bine, sunt la fel de impanate cu baroni, dar la PSD se cam sarise calul. Si nu de acum.

Fara nicio retinere

Acum, condamnarea lui Liviu Dragnea si lipsa mainii lui de fier se va simti imediat. Imbuibatii care, repet, nu au nicio treaba cu politica social-democrata, ci numai cu puterea din spatele ei, isi vor cere drepturile. Nu cred ca vor vedea ceva sau vor vedea prea mult. In schimb, cred ca nu se vor da in laturi sa-si ia singuri halcile pe care le apreciaza ca li s-a cuveni. Toti sfintii astia care ii ridicau osanale lui Dragnea vor da iama in partid, sfartecandu-l. „Sa mentinem partidul”, „Sa dam dovada de unitate” sunt numai lozinci menite sa acopere zgomotul armelor.

Fostul vicepremier Paul Stanescu va juca din nou la doua capete

Incet, incet PSD se va destrama in grupuri si grupuscule. Unele se vor pierde in timp, altele se vor lipi de cate un partid, in speranta ca isi vor putea mentine un dram de putere in combinatie cu altii. Nu cred ca baronii forte ai PSD vor accepta alte conduceri decat cele cu care au fost obisnuiti sau cele pe care le-au impus ei. Razvratitii vor scoate hangerele si isi vor croi singuri drum, daca nu li se face pe plac. Va mai dura un timp pana se va ajunge la asta, acum mimeaza parerea de rau dupa lider. Nu toti, sa fiu bine inteles. Mai incolo, vor cere partea leului, fara nicio retinere.

Epilog previzibil

Epopeea Liviu Dragnea s-a incheiat cum nu se poate mai rau. Intr-un fel, va ajunge un al doilea Adrian Nastase. Cu un cazier in spate, fara dreptul de a fi ales, fara putere si compromis la modul in care nimeni nu-l va mai lua in considerare. Devorat, de fapt, de propriul partid, care este expert in asa ceva. Dar si de propriile greseli.

author avatar
Valentin Boeru
6.333 afisari

13 COMENTARII

  1. Dragnea a fost un soldat al leprelor care luau decizii, nu un rebel. Simplul fapt ca japitele astea dau imunitati arata cat rahat valoreaza discursurile europene. Cat despre Kovesi si Coldea, ei au urcat in ierarhie, iesind in extern, ca politica interna e pentru tampiti. Stiu ce a incercat jalnicul autor: sa ii sperie pe straini sa accepte rahaturile de amenintari ale japitelor romanesti. Daca accepta, ajung ca Dragnea, iar tarile lor oricum dispar – asta inteleg si ei deja, oricat ar fi de imbuibati de bani, bautura si sex cu jaspite romanesti. Cu alte cuvinte, Boerule, esti dragut ca ai incercat, poate acu cinic ani te mai credea vreun prost, acum numai aia la fel de nemernici ca romanii care prefera un loc sigur in smoala din iad decat cine stie ce garsoniera confort 1 in paradis.

  2. eu zic sa nu va repeziti sa ii faceti cosciug, ca am mai auzit dintr-astea. are doar 3 peocente sub primul partid, aflat si el efemer acolo. doar n-o fi prima data cand pierd niste alegeri si nici prima data cand isi canibalizeaza liderul din cauza unor baronei. psd intotdeauna a supravietuit, s-a reinventat. doar recititi-i istoria

  3. Nu am crezut ca Dragnea,dupa atatea amenintari directe,clare cu puscaria nu a facut pasii inapoi ceruti de stapanii Coloniei prin slugile,mercenarii interni.Ma vad obligat sa reconsider omul Dragnea,decat sa linga papucii sultanilor de la bruxelles,precum ponta,a preferat puscaria,asta adevarat roman vertical.Ponta,dupa ce a vazut ca stapanii nu se joaca,vezi colectiv cu 65 de asasinati fara mila,si-a dat demisia din toate functiile politice pe facebook,adica a preferat libertatea si executarea ordinelor primite,prin intermediari,de la stapanii Coloniei.Cata dreptate a avut Tutea,dar si Vadim,care zicea ca binele pentru romani trebuie implementat cu forta,sa vedem ce bine urmeaza,intuiesc ca acel bine va avea culoarea celui din 2010,amestecat cu parfum strident de saracie in Colonie.

  4. Mare satisfactie pentru romani. Acum se vede cat de prosti si lacomi pot sa fie comunistii din PSD. Adica Dancila ca premier a demonstrat ca este o simpla cititoare de promtere si azi , idiotii aplauda venirea la sefia PSD a acestei foste europarlamentare care de 10 ani s – a remarcat printr- o lucrare extraordinara privind shopping- ul la Bruxelles. Mai ales ca Dancila vorbeste curent limba engleza: He, HE, He !! Si cand ne amintim ca acesti antiromani de 30 de ani se caznesc sa duca Romania pe culmi in stilul organizarii, dezorganizarii spunem noi a sectiilor de votare din Europa. Lipsa formulare, stampile si a spatiilor de vot pentru cei din diaspora.

  5. Mai domnule Oprisan, stii cum zicea Regele Mihai, citez”Intotdeauna m-au trdat oamenii de langa mine si in clipele cele mai grele am ramas singur” asa s-a intapla si la domnul Dragnea, dai in calul care trage. Primarii PSD nu si-au facut datoria, PSD sub conducerea domnului Dragnea a facut multe lucruri bune, acum macar fiti oameni si numai comentati ca n-o sa va aleaga lumea ca-l denigrati acum, sau pardon denigratul calominia, aplicata de Presedintele Iohanis tine la romani. Am spus de lucrurile bune pe care le-a facut PSD sub conducerea Dragnea:infiintarea PNDL, prin care s-au aranjat infrastructura rurala, fondurile din PPNDR sunt insuficiente, PNDL a fost dat si primariilor unde au fost primari PNL, transport gratuit studentilor, elevilor, in ce stat bogat mai este transportul gratis la pensionari, facultati gratuite, scoli gratuite, suventii cate au fost date fermierilor, sa nu uitam ca dupa 1990 Romania a optat pentru o economie de piata, unde preturile se formeza in functie de cerere si oferta.

  6. Mai domnule Oprisan, stii cum zicea Regele Mihai, citez”Intotdeauna m-au tradat oamenii de langa mine si in clipele cele mai grele am ramas singur” asa s-a intaplat si la domnul Dragnea, dai in calul care trage. Primarii PSD nu si-au facut datoria, PSD sub conducerea domnului Dragnea a facut multe lucruri bune, acum macar fiti oameni si numai comentati ca n-o sa va aleaga lumea ca-l denigrati acum, sau pardon denigratul calominia, aplicata de Presedintele Iohanis tine la romani. Am spus de lucrurile bune pe care le-a facut PSD sub conducerea Dragnea:infiintarea PNDL, prin care s-au aranjat infrastructura rurala, fondurile din PNDR sunt insuficiente, PNDL a fost dat bani si primariilor unde au fost primari PNL, transport gratuit studentilor, elevilor, in ce stat bogat mai este transportul gratis la pensionari, facultati gratuite, scoli gratuite, suventii cate au fost date fermierilor, sa nu uitam ca dupa 1990 Romania a optat pentru o economie de piata, unde preturile se formeza in functie de cerere si oferta.

  7. Mai portofel !,
    Intr-o zi o sa te ajunga din urma dosarele si pe tine .
    Betia puterii te-a facut vocal ,ai facut prostii cu carul si ai scapat o vreme prin urechile acului !!!.
    Somnul ratiunii te pierde peste noapte .
    Cand iti depasesti nivelul de competenta devii inutil ,calci in strachini ,atunci se vede
    orce defect si cat de prost poti fi .
    Esti pe tusa ,fa pasul si calci pe urmele lui Dragnea .

  8. Referendumul lui Werner n-are nici un efect juridic. Ce ziceti daca Guvernul da o OUG cu un singur articol : ” Se amnistiaza toate pedepsele cu condamnari de pana la 5 ani pentru faptele comise fara violenta” ? Poate sa o infirme cineva ? Poate s-o conteste Werner ? Cititi, va rog, Constitutia. ( Florin, un fost liberal care si-a predat legitimatia imediat dupa mareata „victorie” a PNL)

  9. Stie unde merge chioru, alcoolu atrage precum atrage sangele la rechin.

  10. DRAGNEA A FOST SOCIAL DEMOCRART SAU PARTIDUL..HAI CA SUNTETI HAZLII MAI COMUNISTILOR LA MISTO DATI CU CAPITALUL……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger