AcasăNewsVa fi grevă generală și în Sănătate? Ce spune ministrul Rafila: „Șapte...

Va fi grevă generală și în Sănătate? Ce spune ministrul Rafila: „Șapte dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas au…” – VIDEO

(sursa foto: Alexandru Rafila/Facebook)

După ce sindicaliștii din Sănătate au avertizat asupra faptului că sunt deciși să intre în grevă japoneză, din 7 iunie, nu sunt puțini cei care se întreabă dacă există riscul ca, pe modelul situației din Educație, unde deja s-a ajuns la a doua săptămână de grevă generală, să apară o astfel de acțiune de protest și în rândul cadrelor medicale.

Și anume posibilitatea ca greva japoneză – grevă fără întreruperea activității – să ajungă să se transforme într-una generală. Ministrul Sănătății a părut să nu excludă cu totul o astfel de ipoteză. Chiar și așa, oficialul guvernamental a spus că nu crede „să fie cazul”.

Joi seară, șeful de la Ministerul Sănătății a fost întrebat, la Antena 3, dacă e de părere că din grevă japoneză ar putea trece la grevă de genul celei făcute de cadrele didactice – cu alte cuvinte la grevă generală.

„Întotdeauna există o posibilitate și dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliștii, nu ne ținem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul”, a răspuns Alexandru Rafila.

Rafila: 7 dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas au făcut obiectul unui agreement

Ministrul a amintit de recenta întrevedere avută la Palatul Victoria cu Ciucă, Ciolacu și sindicaliștii din Sănătate.

„Eu am participat la multe runde de discuții, atât cu Sanitas, cât și cu Solidaritatea Sanitară. Ultima discuție a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru și cu domnul președinte Ciolacu, iar șapte dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas au făcut obiectul nu numai a discuției, ci și a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs.

De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord agreate, respectiv finanțarea voucherelor de vacanță, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a mai precizat Rafila.

Recentul anunț venit de la nivelul SANITAS

Reprezentanții federației sindicale din Sănătate și Asistență socială anunțau, în ultima zi a lunii trecute, că liderii județeni ai Federației, prezenți la ședința Consiliului Național din 31 mai, au analizat rezultatele negocierilor din ultimele zile purtate de echipa SANITAS cu premierul Nicolae Ciucă, cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Consiliul Național a decis că SANITAS va menține o presiune continuă asupra autorităților decidente ca avertisment că membrii noștri nu mai acceptă amânări sau soluții parțiale la revendicările sistemelor de Sănătate și de Asistență socială, astfel:

– Continuarea referendumului în rândul membrilor noștri de sindicat referitor la desfășurarea acțiunilor de protest;
– 7 iunie – declanșarea GREVEI JAPONEZE în instituțiile publice de Sănătate și Asistență socială, grevă fără întreruperea activității până la rezolvarea revendicărilor SANITAS;
– Continuarea negocierilor cu factorii de decizie;
– Analiza permanentă a stadiului implementării soluțiilor asumate de partea guvernamentală și stabilirea tipului și a calendarului de acțiuni ce se impun în raport cu rezultatele obținute”, au transmis cei de la SANITAS.

author avatar
Andrei Coman
223 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce faceti ma, vreti sa-l puneti pe asta la munca ? Greu, o ocoleste cit poate ! Hai la mamaia sa-ti dau cacaoa cu laptiz ! Nu uita barbita !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger