AcasăNewsVa fi deferit justitiei dupa ce a amenintat-o pe judecatoarea CCR, Aspazia...

Va fi deferit justitiei dupa ce a amenintat-o pe judecatoarea CCR, Aspazia Cojocaru: Te trimit dupa Elodia!

(foto: realitatea)

Parchetul de pe langa ICCJ a finalizat cercetarile privind plangerea facuta de judecatoarea CCR, Aspazia Cojocaru, amenintata cu moarte. Procurorii au stabilit ca Pirleanu Nicu este autorul mesajului terifiant trimis Aspaziei Cojocaru.

(foto: realitatea)

„Stimata doamna judecator, cat de curand am sa te omor si nu-i poveste pentru copiii. Te voi trimite dupa Elodia draga, sa nu te mai intorci niciodata, ca esti un magistrat corupt, de-mi vine ca sa te … Am resentimente mari fata de magistrati, vedea-v-asi decapitati, ca sunteti atat de corupti draga, ca ati nenorocit o lume intreaga!!! Cu stima si respect… (asasinul Elodiei)”, aparea in scrisoarea de amenintare pe care judecatoarea a primit-o pe data de 10 iulie 2012.

Vineri, 14 decembrie 2012, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au anuntat ca inculpatul Pirleanu Nicu va fi deferit justitiei pentru amenintari la adresa judecatoarei CCR. “Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ au finalizat cercetarile in cauza avand ca obiect plangerea formulata de doamna Aspazia Cojocaru (judecator la Curtea Constitutionala) dispunandu-se, la data de 10.12.2012, trimiterea in judecata a inculpatului PIRLETEANU NICU, arestat in alta cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj”, se arata intr-un comunicat de presa al ICCJ.

Pirleanu Nicu este acuzat ca a amenintat-o pe Aspazia Cojocaru cu moartea, printr-un mesaj expediat intr-un plic, pe care victima l-a primit la adresa Curtii Constitutionale. Judecatoarea a primit amenintarile tocmai in calitatea functiei pe care o detine.

Astfel, se arata in comunicat,  inculpatul aflat in stare de detentie in Penitenciarul Giurgiu, “a intocmit o scrisoare de amenintare sub forma unui inscris tip felicitare, care, pe coperta exterioara, avea realizata dintr-un decupaj celulozic de culoare neagra, o cruce, iar pentru lipirea acesteia a folosit o substanta adeziva, lipici, care a fost gasita cu ocazia perchezitiei domiciliare de la locul de detinere, unde a mai fost identificata si o ciorna a scrisorii de amenintare cu un continut similar cu forma finala a acesteia”.

Mesajul a speriat-o cu adevarat pe Aspazia Cojocaru , cu atat mai mult cu cat a fost transmis intr-o perioada in care, in calitate de judecator, participa la solutionarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care si cea privind avizul de suspendare din functie a presedintelui Romaniei.

Procurorii au concluzionat, in urma rapoartelor de constatare tehnico-stiintifica, ca scrisul de pe plic si scrisoarea de amenintare ar fi putut fi executate de inculpat, iar urmele papilare prelevate de pe aceste inscrisuri apartin inculpatului, Pirleanu Nicu.

author avatar
Alina Costache
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger