AcasăNewsUtilajele de deszăpezire, scoase „în acțiune”. În pasul Rucăr - Bran a...

Utilajele de deszăpezire, scoase „în acțiune”. În pasul Rucăr – Bran a nins abundent – VIDEO

sursa foto: captură video

Semnele iernii calendaristice s-au văzut în zonele montane din județul Brașov, în cursul dimineții de marți. Astfel că utilajele de deszăpezire au fost scoase din garaje și folosite pentru a curăța carosabilul.

De la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov s-a anunțat, marți, că în pasul Rucăr – Bran a nins abundent la primele ore ale dimineții.

S-au răspândit tone de materiale antiderapante pe DN-urile din centrul țării

În acestă dimineață DRDP Brașov a acționat cu 100 de utilaje de deszăpezire și am răspândit peste 160 de tone de materiale antiderapante pe drumurile naționale din centrul țării.

Ninsorile au afectat mai ales zonele montane din județul Brașov, în special DN73, în pasul Rucăr – Bran unde a nins abundent la primele ore ale dimineții”, a transmis sursa citată.

Se acționează cu utilaje și în județul Harghita, acolo unde s-a semnalat fenomenul cunoscut drept ploaie înghețată. „În județul Harghita ne confruntăm cu efectele ploii înghețate și acționăm cu 20 de utilaje pe sectoarele de drum național afectate”, conform DRDP Brașov.

COD GALBEN și informare meteo de la ANM

Vă amintim că la această oră este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) încă din ziua precedentă, pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 22. Meteorologii au anunțat că în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. „La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută”, conform ANM.

foto: meteoromania.ro

De asemenea, ANM a emis luni și o informare meteo, pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20. „În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est”, au informat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger