AcasăNewsUTI vinde Netcity cu peste 30 de milioane de euro!

UTI vinde Netcity cu peste 30 de milioane de euro!

Netcity Telecom, operatorul retelei subterane de fibra optica a Capitalei, apartinand grupului UTI, a fost vandut companiei romanesti  de infrastructura de fibra optica/comunicatii, Direct One, pentru o suma care ar depasi  30 de milioane de euro.

Intrebati de valoarea tranzactiei, oficialii Direct One, (fratii Teofil si Simion Muresan), dar si proprietarul UTI, Tiberiu Urdareanu, au explicat ca pretul  este confidential, fara a intra in alte detalii pe acest subiect.

“Ce pot sa va spun e ca am vandut. Nu pot sa spun mai mult, pentru ca suntem intr-un contract de confidentialitate. A fost un proces de vanzare pe care l-am anuntat, l-am facut public, insa detaliile acestui proces nu vi le pot spune acum, cu atat mai mult valoarea tranzactiei”, a explicat Urdareanu. Proprietarul UTI pare multumit ca Netcity a fost cumparata de o companie autohtona, desi au existat  oferte ale unor investitori americani.

Reteaua Netcity are, din 2008, un contract de concesiune cu Primaria Bucuresti, pe 49 de ani, iar suportul de infrastructura pentru fibra optica are o lungime de circa 1.000 km, fiind folosita de operatorii de telecomunicatii. La randul ei, Direct One, opereaza retele nationale aeriene de fibra optica, de peste 5.500 de kilometri, asigurand conexiuni exclusiv intre orase.

author avatar
Bogdan Borcea
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger