AcasăNewsUSR vrea spital nou pentru soldații americani

USR vrea spital nou pentru soldații americani

Primul spital regional din România, construit pentru forțele NATO

Paralamentarii USR solicită construirea unui spital militar regional în Constanța care să rezolve problemele medicale ale militarilor americani din baza militară Mihail Kogălniceanu. Aceștia consideră că tratarea americanilor la Spitalul Județean de Urgență ”Sf Andrei” nu este adecvată medicinei militare.

Primul spital regional din România, construit pentru forțele NATO

Ministerul Apărării Naționale va fi obligat să construiască Spitalul Militar Regional „Mihail Kogălniceanu”, care să deservească nevoile medicale ale soldaților americani din baza militară cu același nume, se arată într-un proiect legislativ inițiat de parlamentarii USR. ”Un spital militar regional în Constanța este cu atât mai necesar cu cât in județele învecinate nu există asemenea unități sanitare complexe. Deși la doar 30 de km de Constanța se află amplasată baza militară Mihail Kogălniceanu, problemele medicale ale militarilor americani din bază sunt rezolvate la Spitalul Județean de Urgență <<Sf Andrei>> Constanța. Prin poziția sa strategică, Spitalul Militar Regional <<Mihail Kogălniceanu>> Constanța va reprezenta o importantă facilitate medicală. Unitatea va putea asigura suport medical structurilor din sistemul național de apărare. Aceasta va avea o componentă de specialități de tip general pentru îngrijiri secundare și îi vor fi arondate județele Constanța, Tulcea, lalomița, Brăila, Galați și Călărași. Realizarea obiectivului reprezintă un potențial de interconectare a spitalelor militare din țară cu poligoanele de luptă, de tragere și de antrenament. Prin realizarea Spitalului Militar Regional <<Mihail Kogălniceanu>> se creează oportunități de dezvoltare a relațiilor cu spitalele militare de tradiție la nivel internațional”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ. Investiția va fi realizată cu finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naționale, dar și din credite externe si fonduri europene disponibile, iar pentru realizarea spitalului, Guvemul va stabili amplasarea și documentațiile tehnico-economice, precum și, anual, sumele care se alocă pentru finanțare.

Din nou, NATO

Se pare însă că ideea construirii unui spital militar nou la Constanța este, de fapt, o cerință impusă de NATO, care a avut ca țintă, soldații SUA din baza Mihail Kogălniceanu. Inițiatorii proiectului de act normativ încep justificarea construcției noului spital prin aceea că ”județul Constanța este poate singurul județ din țară care are cel mai mic număr de spitale, nu are un spital municipal, nu are un spital de copii, nu are un spital materno-infantil” și sfârșesc cu nevoile militare NATO. ”Județul Constanța, unul dintre cele mai mari din țară, este situat într-o poziție

strategică, atât din punct de vedere militar, cât și economic. Totodată, medicina militară constituie un element vital de sprijin al militarilor români în misiunile încredințate pe timp de pace sau război. Armata României este o armată NATO, care execută misiuni în cele mai complexe teatre de operații. Cu predilecție la Constanța – locație a bazei NATO – armata își întărește capacitatea operațională prin cele mai realiste programe de înzestrare cu tehnică modernă implementate după 1990 și care și-a actualizat concepția de instruire la standardele de interoperabilitate aliate. Față de această situație este absolut necesar ca sistemul medical militar să țină pasul cu transformările armatei noastre.

Realizarea spitalului militar propus ține cont și de o semnificativă desfășurare de efective militare aliate, dispuse în principal în baza Mihail Kogalniceanu, care sunt tot în responsabibtatea medicilor militari constănțeni”, se mai specifică în expunerea de motive a proiectului de lege.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.716 afisari

4 COMENTARII

  1. Adica pentru spitale romanesti nu au bani guvernantii, dar pt americani au?? Porcaria globalista, dictatura NATO!

  2. Ba idiotilor. sa-si faca americavii spital daca ale noastre nu sunt bune. Adica ne chinuim cu spitalele pentru romani, dar ce conteaza…BA useristilor., construiti din banii vostri spital pentru americani…din banii nostri sa facem spitale pentru romani. Culmea tupeului ma cretinilor.

  3. Miracle, bugetul Romaniei i de 45 miliarde euro din care ia si catelu si soldatu si pompieru si Veronica si purcelu. BUGETUL NATO I DE 200 miliarde euro-fara inzestrarile militare sau rezervele strategice de razbel a ficarei tari.
    45-200
    200-45
    200
    |
    45
    45
    |
    200
    Deci oricum iei de sus in jos de jos in sus de la stanga de la dreapta bugetu i de 5x mai mare. Atunci cred ca merita si soldatii un spital militar nou.

  4. Eu m-am ars la mana de ma ustura in cur. E cea mai proasta boala arsu. Am dat cu Ne Nu Neo am dat cu o crema cu peste sa ma simt normal,,, va dati seama ce trebuie pt un spital militar modern ce dotari chirurgi si echipament cu medicatie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger