AcasăNewsUSR supraliciteaza: vrea referendum pe Justitie

USR supraliciteaza: vrea referendum pe Justitie

Liderul USR sugereaza ca sefa DNA a ajuns sa fie demisa si din cauza ”implicarii limitate” a lui Iohannis

Liderul USR Dan Barna recunoaste ca Iohannis nu avea ce face, trebuia sa respecte decizia CCR si sa o revoce pe Codruta Kovesi, dar incearca sa prelungeasca meciul solicitand organizarea unui referendum pe Justitie.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagusr title=USR data wpil keyword link=linked>USR<a> sugereaza ca sefa DNA a ajuns sa fie demisa si din cauza implicarii limitate a lui Iohannis

In opinia USR, demersul este unul necesar deoarece lucrurile au depasit granita in care se putea vorbi despre ”bine si rau”. ”Presedintele a respectat cadrul constitutional asa cum il avem si a respectat decizia CCR. Lucrurile sunt mult mai grave insa, in acest moment e nevoie de mult mai mult, pozitionarea asta de implicare destul de limitata si de lasare a PSD-ului sa faca tot ce se poate face cu tara s-a dovedit falimentara. Avem de un an si jumatate cetateni in strada si in acest moment este nevoie de referendumul pe justitie”, sustine Dan Barna. Evident nemultumit de prestatia lui Klaus Iohannis in cazul revocarii lui Kovesi – vezi referirea la ”implicarea limitata falimentara”, Barna mai spune si ca decizia luata de Iohannis ”a fost mai degraba o chestiune de oportunitate politica”. Respectiv nu una care sa demonstreze atasamentul total al actualului presedinte pentru principiile promovate de ”strada” – se subintelege. Iar ca supararea USR-ului sa fie si mai clara, deputatul Stelian Ion a anuntat ca partidul va avea un candidat propriu la Presedintie, ceea ce inseamna ca Iohannis s-a sters pe bot de sustinerea USR-ului.

author avatar
Simona Badulescu
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger