AcasăNewsUSR si-a pus poalele-n cap

USR si-a pus poalele-n cap

Degeaba trage Dan Barna de pres, nu acopera gunoiul

Partidul asta care se lauda ca a castigat alegerile, nu stiu care alegeri, pentru ca pana acum nu a castigat nimic, ei bine, partidul asta, USR adica, n-a mai rezistat ispitei de a-si arata pitiponceala. Institutul de Domnisoare Sfioase? Educatie ca la Choisy-Mangaru? Pe naiba, mai degraba Scoala profesionala de ifose si isterii politice, cu o singura proba la absolvire: sa te dai cu fundul de pamant pana convingi examinatorul ca iti iubesti tara! Restul vine de la sine, mai ales in conditiile in care tupeul face parte din doctrina. Degeaba incearca acum Dan Barna sa ascunda scandalul din partid, useristii au descoperit bucuria de a se turna unii pe altii si nici dracul nu-i mai opreste.

Degeaba trage Dan Barna de pres nu acopera gunoiul

Ce putea sa le atraga pe mironositele politice de pripas decat banii? Dar nu oricum, ci cat mai mascat, ca sa nu vada turma de votanti cum se descurca ei cand vine vorba de cotcariile financiare.

Sfanta paradeala financiara

Scandalul a plecat din momentul in care Cosette Chichirau a inceput sa plimbe banii intre partid si matusa ei. Ce legatura are matusa cu USR? Nu cred ca e membru al acestui partid care bate pas de defilare ca si cum ar fi invatat la Academia de Informatii, dar o contributie are si ea la dezvoltarea ideologiei. Casa acesteia a fost inchiriata pentru sediul USR. Sau ca sediu de campanie. Sau sediu de orice, numai sa scoata cineva banii si sa-i puna pe masa. Decontul, cel putin asa am inteles eu, se facea din banii USR, ca doar nu-i dadea Cosette din buzunarul ei, din dragoste pentru partid.

De la Chichirau a plecat scandalul

Ce facea mai departe matusa cu banii inca nu se stie. Si nici vreo ancheta nu s-a facut. Si nici nu se va face, pentru ca nu e cazul sa se faca valuri si sa se afle cine stie ce lucruri care nu cadreaza cu aura de sfant a partidului. Apoi, din motive care scapa logicii, s-a intins pelteaua si au prins si altii glas. In loc sa stea cu pliscul inchis, useristii au inceput sa toarne in grupurile de pe Facebook toate paradelile financiare facute sau in curs de facere.

Macar o fata dezbracata sa fi pus

Concursul asta de denunturi insuficient imbracate in inocenta au prins la publicul care era si actor, in egala masura. Contracte de inchiriere sau subinchiriere intre cetatenii partidului, groaznic de onesti, au rabufnit de unde nici nu te asteptai. Useristul, rapus de vocatia sucirii banului, isi inchiria casa. Pe-a lui sau pe-a altuia, ruda sau prieten cu el. Focarul e pe la Giurgiu si prin imprejurimi. Mai toti spun ca acolo erau sedii de campanie sau sedii pentru social media. Facea IT-istul userit site-uri de promovare a partidului si avea nevoie de un sediu. Sedii peste sedii, cred ca si in localitati unde USR  avea o filiala cu cinci membri. Sau n-avea, dar era una in curs de nastere. Si tot useristii se dau in primire si cu rezultatele. Unele cu zero, altele cu putin peste zero.

Cristian Ghinea userist si macovist deopotriva O fi vreo diferenta

Acum, sa nu fim rai, poate campania se facea cu motoarele ambalate, caci duduiau site-urile de reproduceri pana la punct si virgula de pe pagina nationala a USR, dar nu le accesa lumea pentru ca nu aveau poze cu femei goale. Contributia personala a IT-istului la campanie? Lasati, ca nu despre asta vorbim.

Chiar tu, Ghinea?

Nebunia asta a cuprins si filiala din Sectorul 3. M-am uitat peste numele vehiculate, inclusiv peste cele ale giurgiuvenilor. Nu-mi spun nimic, sunt persoane cvasinecunoscute. Bani frumosi platiti, asta nu poti sa nu remarci. 5.000i de lei este suma cea mai des intalnita, dar mai sunt si 8.000 de euro. Tot unuia de-al lor, evident. Cristian Ghinea apare si el, nu cu bani incasati sau cu plati catre terti, ci cu o turnatorie a unui userist cum ca nu ar fi strain de fosnetul banilor pe ici pe colo, caci darea in vileag i-ar apartine. Si cica nu degeaba, ci pentru a-si asigura o pozitie confortabila in partid. E acelasi Ghinea din epoca guvernarii Ciolos, cand detinea portofoliul de ministru al Fondurilor Europene. Acelasi Cristian Ghinea care exulta de bucurie cu o postare pentru mama lui, cand Monica Macovei il saruta pe obraz. Sau invers. Ma rog, e chestie de gust, eu nu m-as baga la asta. Despre fondurile europene atrase in timpul ministeriatului lui nu vreau sa vorbesc. Simt o jena in tastatura.

Ce bine c-au fost alesi

Stau si ma intreb ce-o fi fost in mintea celor care i-au ales. Au crezut ca dau peste vreo gasca de sfinti? De sfiosi care nu stiu nici ce este banul, nici cum se poate produce? I-au crezut altfel decat ceilalti imbuibati politic, al caror singur „merit” e ca nu se mai satura? Am rezerve ca vreunul dintre ei nu s-a dedulcit la afaceri cu statul, umflandu-si consistent desaga. Nu e nicio deosebire, sa fim seriosi. Indiferent de partid, toti aplica tactica asta ca fiind cea mai usoara cale de a se catara pana la varf. Poate ca nu ar fi lipsit de valoare sa se inventarieze declaratiile lor de avere de acum, care sa fie comparate cu cele de peste cativa ani. Odata suiti pe scaune, baietii astia au prostul obicei de a nu se mai da jos. E bine ca i-ati ales.

author avatar
Valentin Boeru
4.116 afisari

6 COMENTARII

  1. Boieriule nu i-a ales nici dreacu! Asta trebuie sș înțelegi ,și Mircea Badea la fel! Alegerile europarlamentare au fost manevrate de STS,în favoarea USR,PNL,PMP,ProRomania,UDMR! De ce pt. ca dancila veorica a dat prin OUG în februarie 2019-STSului numărarea voturilor și centralizarea în loc sa o dea AEP! Și PSD nu a mai făcut numaratoarea voturilor paralelă din motive încă neclare! Mircea Pașcu zice că responsabil era Codrin Ștefănescu și nu și-a facut treaba tradînd PSDu! Dar e posibil sa fie doar ranchiuna ce i-o poarta căci nu a mai fost pus pe lista de europarlamentare zice el din cauza lui Codrin.Totuși Mircea Pașcu are 71 de ani! La pensie nu mai vrea și el? Sau o vrea sa moara în Parl.UE în timpul serviciului?

    • Sunt intrutotul de acord,aceste alegeri au fost smenuite si procentele fiind anuntate cu multe saptamani inainte.Nu mai zic de asa zisul referendum,in locul celor care au refuzat sa voteze cele doua intrebari s-au exprimat altii,stiu asta pentru ca am cerut sa-mi treaca numele pe cele doua liste cu intrebari(pentru a ma semna ca nu am votat) si m-au refuzat pentru ca nu mai puteau sa bifeze ca am votata pentru.A fost un nou experiment al stapanilor Coloniei ordonat la aceste alegeri,mai ales stapanii de la UIE.

  2. Neo-parvenitii ăștia care au fraudat alegerile cu ajutorul serviciilor sau invers, trebuie deratizți urgent !

  3. USR un partid de alogeni-Barna,Cosette,frantuzoaica aia care fu avocatul Bechtel si acu e milionara in $,Levente sau nu stiu cum..Și conduși de noua secu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger