AcasăNewsUSR, primul eșec electoral: Diaspora nu pune botul la gargară!

USR, primul eșec electoral: Diaspora nu pune botul la gargară!

Lovitură puternică încasată de avocații neplătiți, nesolicitați, iar acum și nebăgați în seamă ai românilor din străinătate: Diaspora nu dă doi bani pe lupta „Opoziției” pentru implementarea sistemului de vot prin corespondență! S-au înscris doar vreo 40.000 de români, mult sub cifrele așteptate și fluturate de „sălvătoriștii” userioți cu fiecare ieșire publică.

De când au fost scuipați pe tabloul politic, useriștii au cerut, sub verb la imperativ, ca „milioanele de români” plecați la muncă în străinătate să voteze prin corespondență. Domne, nu se mai poate așa, uitați-vă cum se îmbrâncesc românii pentru un vot?! Să facem ceva, nu-i posibil, ne batem joc de frații noștri, vede Europa, dar se poate?! Useriada a scos sabia din teacă și a declanșat războiul pentru apărarea drepturilor Diasporei. Așa s-a ajuns ca votul prin corespondență să fie adoptat și de România.

Problema e că pe nimeni n-a prea interesat asta. USR, PNL și cam toți gargaragii din Opoziție belesc ochii acum la cifrele oficiale: s-a încheiat perioada de înregistrare, iar datele de pe „www.votstrainatate.ro” arată că doar 41.003 români s-au înregistrat la vot prin corespondență. Restul, cu ei ce s-a întâmplat? Unde-i Diaspora care se călca în picioare pentru a vota la europarlamentare? Ce-ați făcut cu băieții din 10 august? Păi, ei sunt tot acolo, la muncă în străinătate, le-am răspunde noi useriștilor care nu mai pot de grija românilor. Numai că oamenii au alte preocupări decât lupta politică dâmbovițeană și apăratul statului de drept. Îi doare mai mult de ziua de salariu decât de pensiile speciale ale magistraților și securiștilor 2.0 din România, își fac calcule pentru credite, unii merg în vacanțe pe unde nu visau, alții trag tare să trimită bani părinților/ copiilor rămași în țară. În general, cam fiecare român din diaspora își vede de treaba lui, are priorități invers proporționale cu interesele USR, PLUS, PNL&sons.

Că totul a fost doar propagandă ieftină pentru prostit electoral o dovedește din plin dezinteresul pentru votul prin corespondență. Inițial, termenul de votare fusese stabilit pentru 11 septembrie, dar Guvernul a prelungit înscrierile până pe 15 septembrie fiindcă nimeni nu bătea la ușile ambasadelor/consulatelor. Degeaba, nici după această prelungire n-a apărut interesul.

„Persoanele care se înregistrează pentru votul prin corespondență, joia anterioară primei zile de vot este ultima în care se pot primi plicuri. Pe măsură ce ne vin plicurile cu voturile din primul tur, noi scanăm acel vot de bare, fără să știm identitatea persoanei, ce a votat, și pe măsură ce scanăm, vedem cine și-a exercitat dreptul la vot. Cu o zi înainte de ziua votului în străinătate, noi o să trimitem un email tuturor celor care s-au înregistrat și al căror plic nu a ajuns în termen util (…) și îi vom ruga pe alegători să se deplaseze la cea mai apropiată secție de vot, deoarece plicul nu a ajuns la noi”, a spus Ovidiu Oproaica, șeful Direcţiei generale de coordonare a sistemului informaţional electoral naţional.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.938 afisari

6 COMENTARII

  1. Gargaragii din opozitie după ce-au belit ochii vor beli și p_la! Romanilor bineînteles!

  2. Ba trolilor de la National nu se inscriu cei din diaspora pe liste fiindca ii va frige ANAF-ul, obligandu-i sa plateasca taxe (si) in Romania. Asta nu inseaman ca nu vor frigr psd-ul si trolii lor platiti mai mult sau mai putin lavedere, asa cum au facut pe 26 mai. Hai sa va foot!

    • Da , diaspora nu pune botu la gargara PSD-ului , degeaba da asigurari Mitutelu-Buica ca Teodorovici si ANAF-ul nu le pregatesc surprize , diaspora nu are nici un pic de incredere in guvernele ciumei rosii . Articol de prostit prostii , vom vedea la urne cine va ramane cu buza umflata si pentru cine va fi un esec electoral . Cert este un lucru , cand oamenii nu mai au incredere in cei ce ii guverneaza , de cei din urma se alege praful si pulberea!

  3. @ Considerați și că la folosirea votului prin corespondență, în funcție și de modul cum este organizat, ar exista și varianta de a nu mai fi asigurat și secretul votului, una dintre caraceristicile principale ale democrației, ?
    Remarcați deci că la folosirea votului prin corespondență este important și modul cum se realizează primirea și procesarea voturilor de la cei ce votează prin corespondență, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger