AcasăNewsUSR și PLUS creează haos urbanistic în Sectorul 1. Primarul Clotilde Armand...

USR și PLUS creează haos urbanistic în Sectorul 1. Primarul Clotilde Armand se preface că nu vede

Clotilde ArmandUSR creează haos urbanistic în Sectorul 1. Primarul Clotilde Armand se preface că nu vede

Documentațiile de urbanism, care sunt de competența Consiliului Local al Sectorului 1 – planurile de urbanism de detaliu (PUD), nu mai pot parcurge circuitul de avizare și nu mai pot fi aduse pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu deoarece nu mai există o procedură pentru punerea acestora în dezbatere publică, etapă procedurală obligatorie înaintea dezbaterii în Consiliul Local. Cea mai dinamică zonă din București, din perspectiva dezvoltării imobiliare, este blocată din punct de vedere urbanistic încă din luna februarie.

Hotărârea din februarie a fost inițiată de către primarul Clotilde Armand și votată de către toți cei 26 de consilieri prezenți la ședință, scrie zin.ro, care precizează că aceștia din urmă au fost induși în eroare de către președintele Comisiei de urbanism a Consiliului Local Sector 1, arhitecta Otilia Sorete-Arbore, și de către viceprimarul care se ocupă de problemele de urbanism, Oliver Păiuși, ambii de la USR.

La nivelul Primăriei și Consiliului Local al Sectorului 1 nu mai există un un regulament pentru dezbaterea publică a documentațiilor de urbanism pentru că în luna februarie a acestui, USR a abrogat regulamentul care era în vigoare, fără să adopte alt document.

Nu se mai construiește nimic în Sectorul 1

Sectorul 1 a rămas fără o procedură de dezbatere publică a PUD-urilor. Consecințele sunt grave pentru cetățenii Sectorului 1 și pentru dezvoltatorii imobiliari care vor să dezvolte proiecte în această parte a orașului.

Oamenii și companiile care au depus proiecte de astfel de documentații de urbanism au început să primească din partea Primăriei Sectorului 1 următorul răspuns: „Documentația mai sus menționată nu poate fi promovată pe circuitul de avizare/aprobare având în vedere că prin Hotărârea Consiliului Local nr 52 din 25.02.2021 a fost abrogată Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 nr 259/21.12.2016 pentru aprobarea Regulamentului local de implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism de tip PUD.

În conformitate cu Ordinul nr 2701/2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare și consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, art 8, alin (1): „Pentru stabilirea modului specific de aplicare a prezentei metodologii, autoritățile administrației publice locale au obligația să adopte Regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism și amenajare a teritoriului, denumit în continuare Regulament local, pentru care au responsabilități de aprobare, potrivit legii.

La momentul prezentei, se lucrează la întocmirea unui nou regulament local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism de tip PUD, regulament ce va fi prezentat publicului în vederea realizării procesului de dezbatere publică, urmând a fi adoptat de către plenul Consiliului Local al Sectorului 1. Vă comunicăm că, după aprobare, atât regulamentul, cât și actele necesare în vederea demarării procedurii de consultare a populației, vor fi afișate pe site-ul instituției noastre la secțiunea „Documentații PUD”.

Documentațiile înregistrate pe circuitul de avizare /aprobare pot rămâne înregistrate până la momentul aprobării regulamentului pentru consultarea populației sau pot fi retrase sub semnătură de către deponent”, se arată în răspunsurile adresate solicitanților de documentații de urbanism.

author avatar
Andreea Vlad
1.374 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu era normal ca inainte de a anula ceva sa ai pregatit cu ce il inlocuiesti ?
    Foarte curios ca din 26 consilieri nu s-a gasit niciunul sa gandeasca normal !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger