AcasăNewsUSR anunta ca initiaza abrogarea legii recursului compensatoriu

USR anunta ca initiaza abrogarea legii recursului compensatoriu

Crima de la Medias, judetul Sibiu, caz in care despre doi dintre suspecti s-a aflat ca ar fi fost eliberati in baza legii recursului compensatoriu, a iscat mai mult decat comentarii in spatiul public si in sfera politica.

„Vom depune astazi in Parlament un proiect pentru abrogarea acestei legi si care sa anuleze efectele dezastruoase pe care le-a adus pentru siguranta cetatenilor”, anunta liderul USR, Dan Barna

In cazul Uniunii Salvati Romania s-a lasat cu o intentie de a se cere in Parlament abrogarea acestui act normativ. „USR initiaza ANULAREA legii recursului compensatoriu, care a permis eliberarea din inchisori a peste 10.000 de infractori periculosi. Aplicarea in continuare a legii reprezinta un pericol major, total inacceptabil pentru societate, motiv pentru care se impune abrogarea de urgenta a acestei legi. Legea, in loc sa constituie un remediu al unei probleme, a devenit sursa unei probleme si mai mari, punand in pericol grav siguranta cetatenilor”, anunta reprezentantii formatiunii politice pe Facebook, inainte de a sublinia faptul ca „proiectul legii recursului compensatoriu a fost initiat de Guvernul Grindeanu pentru a rezolva problema supraaglomerarii din penitenciare si a fost trimis in Parlament, unde a fost denaturat de parlamentarii PSD-ALDE-UDMR”.

Ministrul Justitiei, in schimb, a tinut sa mentioneze, tot in cursul acestei prime zile a saptamanii, ca „in repetate randuri, am arata urmatoarele: proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM( in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare !”.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger