AcasăNewsUsor, usor, se sparge gheata dintre PDL si PSD

Usor, usor, se sparge gheata dintre PDL si PSD

Presedintele Traian Basescu intinde o mana social-democratilor sustinand ca 7 din cele 15 masuri clamate de liderul PSD in discursul din Parlament coincid cu programul asumat de noul premier. La randul sau, Victor Ponta il gratuleaza pe Mihai Razvan Ungureanu aratand ca il vede ca viitor lider al PDL.

Basescu instituie stare de urgenta doar in sanul Opozitiei

Traian Basescu „dezgroapa” discursul lui Victor Ponta in Parlament, intaratand din nou spiritele in USL.

Traian Basescu lauda masurile lui Victor Ponta cu dublu scop: „spargerea” grevei parlamentare si a USL-ului

Rana provocata de Ponta amicilor Crin Antonescu si Dan Voiculescu a fost redeschisa de seful statului, care a „descoperit” ca sapte din cele cincisprezece masuri cerute de liderul PSD coincid cu programul asumat de premierul Ungureanu. Coincidenta fericita in contextul grevei USL, sustine Traian Basescu:  “Inseamna ca exista o baza solida de discutie pentru eventuala revenire a Opozitiei in Parlament”.

Ca urmare, presedintele nu a mai stat pe ganduri si a delegat partidele din Coalitie sa negocieze cu USL revenirea parlamentarilor PSD si PNL la munca. Cum Victor Ponta taman isi lua zborul spre America atunci cand Basescu ii aprecia masurile, pesedistilor ramasi in tara le-a fost frica sa accepte complimentul prezidential si au acuzat “furtul” masurilor cu pricina din programul USL. Luati prin surprindere, liberalii au dat-o pe “confuzia” pe care Basescu o face intre cele 15 puncte ale lui Ponta si conditiile renuntarii la greva parlamentara. Problema este ca pesedistii sunt deja nemultumiti ca trebuie sa joace in continuare in hora grevei. Iar nemultumirea va creste acum, dupa ce Traian Basescu a refuzat sa accepte instituirea starii de urgenta in zonele inzapezite. O cerere facuta de Victor Ponta, care a si promis ca USL va reveni in Parlament, pentru a legaliza decizia. Altfel spus, pesedistii au sperat zadarnic ca li se va oferi un pretext pentru revenirea in glorie la lucrarile Parlamentului, fara a da impresia ca cedeaza. Iar esecul nu va contribui cu nimic la detensionarea situatiei din USL, ba dimpotriva!

Ponta: Ungureanu este viitorul lider PDL

Victor Ponta sustine ca actualul premier poate fi un bun presedinte al PDL

Dupa primirea calduroasa pe care i-a facut-o in Parlament, Victor Ponta continua sa-i ridice statuie noului premier Mihai Razvan Ungureanu.

Razvan Ungureanu se bucura de respectful liderului Opozitiei

Presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca fostul director al SIE are in fata o interesanta cariera politica. „I-am spus domnului Ungureanu ‚va rog sa intelegeti ca epoca Basescu s-a terminat. Epoca Basescu se incheie cel mai tarziu in 2014. Eu cred ca domnul Ungureanu va fi liderul partidului. Eu vad in domnul Ungureanu viitorul lider al opozitiei, al PDL-ului”, a afirmat Ponta. Ce-i drept, liderul social-democrat nu s-a ferit niciodata sa recunoasca public ca-l aprecieaza pe proaspatul premier.

„Il respect ca om care a citit, care a avut o anumita cariera”, a mai declarat presedintele PSD, precizand insa ca-l va critica pe Mihai Razvan Ungureanu ori de cate ori acesta va gresi.

[poll id=”197”]

author avatar
Simona Badulescu
831 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger