AcasăNewsUSL strange 5,2 milioane de semnaturi pentru suspendarea lui Basescu!

USL strange 5,2 milioane de semnaturi pentru suspendarea lui Basescu!

Victor Ponta a declarat ca USL doreste sa stranga 5,2 milioane de semnaturi pentru sustinerea suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, adica numarul de voturi pe care acesta le-a obtinut la turul al doilea al alegerilor din 2009.

Ponta a spus ca pentru USL „un obiectiv mai ambitios” decat voturile din Parlament pentru eventuala cerere de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu este obtinerea de semnaturi de la populatie. Presedintele PSD a spus ca, tinand cont de realitatea politica din Parlament, USL doreste mai mult sa obtina, in 2012, peste cinci milioane de semnaturi de sustinere publica a suspendarii lui Traian Basescu, chiar daca aceste semnaturi nu au importanta in demersul parlamentar.

„Suportul popular, si vrem sa obtinem tot atatea semnaturi cate voturi a luat Basescu in 2009, este mult mai important pentru noi decat smecheriile si tradarile din Parlament pe care se bazeaza acum Traian Basescu. Le mai da la UDMR o functie ca sa nu voteze suspendarea, ii mai da lui Blaga o masina si un birou ca sa nu mai fie suparat”, a spus el.

Ponta a afirmat ca a primit de la Calin Popescu Tariceanu un draft al cererii pe care USL vrea sa o inainteze Parlamentului pentru suspendarea presedintelui, din care rezulta ca Traian Basescu se substituie tuturor puterilor statului.

„Traian Basescu vorbeste la Bruxelles in numele Guvernului, cere Parlamentului sa nu mai legifereze, se duce la Curtea Constitutionala si la CSM pentru a le spune cum sa judece. Ceausescu era parca un pic mai retinut, nu le spunea direct celor din Marea Adunare Nationala ce sa faca. Avea si el un Boc, nu mai stiu cine era, Dascalescu sau Bobu”, a spus Ponta.

Liderul PSD a mai declarat, raspunzand unor intrebari, ca USL nu isi face iluzii privind votul din Parlament pentru eventuala cerere de suspendare din functie a presedintelui. „Orice vot din Parlament va fi cumparat, le mai da o functie UDMR, ii mai da ceva lui Blaga”, a adaugat el.

Ponta a spus ca strangerea de semnaturi pentru sustinerea suspendarii presedintelui ar putea duce la „constientizarea” unor parlamentari din arcul guvernamental. „Poate ca acei parlamentari, cand se vor duce in colegiu inainte de alegeri si vor vedea ca toata lumea din colegiu vrea sa il suspende pe Basescu, se vor gandi de doua ori daca sa voteze impotriva suspendarii numai ca sa mai obtina o pomana”, a afirmat el.

La turul al doilea al alegerilor prezidentiale din anul 2009, Traian Basescu a obtinut 5.275.808 voturi, potrivit rezultatelor finale anuntate de BEC

author avatar
Ciprian Purice
267 afisari

2 COMENTARII

  1. Buna initiativa, decat sa stea precum mamaligarii lasi si prosti-legume vestede, altfel votantii se vor obisnui cu mafia statala portocalie ca pe un dat dumnezeiesc si nu se va prezenta nici la vot, multumindu-se sa zica:asta este si trebuie sa ne obisnuim, sa rabdam mai departe pana la moarte si dincolo de ea.

  2. daca usl vrea binele tarii de ce nu isi dau demisia toti sa facem alegeri anticipate? stau acolo ca niste babalici penibili si scheauna la usa ca un catel de odaie dupa ciolanul pierdut aveti sange in voi dativa demisia si aratati poporului ca intradevar vreti binele lor si nu al vostru

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger