AcasăNewsUSL respira greu in politica!

USL respira greu in politica!

In pana de idei si incapabili sa puna pe hartie niste masuri care sa-l umple de invidie pe Emil Boc, uselistii o dau in promisiuni stiintifico-fantastice.

Crin Anonescu si Victor Ponta se incapataneaza sa o dea in bara. De parca esecul inregistrat sapamana trecuta cu caricatura de program economic nu ar fi fost suficient, cei doi lideri au tinut cu tot dinadinsul sa se faca de toata bafta si cu strategia pe educatie. La fel ca si documentul precedent, si acesta este plin de promisiuni fara acoperire: alocarea a 3% din PIB pentru cercetare, realizarea a 50.000 de noi locuri in gradinite si scoli, un nivel al salariului minim al unui profesor, pana in 2014, egal cu salariul mediu pe economie etc.

USL nu are solutii, dar are viziuni

Neinspirati cand vine vorba de masuri eficiente, uselistii debordeaza atunci cand vine vorba de viziuni, unele dintre ele fiind chiar de domeniul stiintifico-fantastic. Constienti  ca toate balivernele insirate in „Viziunea USL pentru educatie si Conceptia USL asupra educatiei” nu se pot realiza cu una cu doua, Victor Ponta si Crin Antonescu s-au gandit sa ia fata Puterii, promitand construirea celui mai mare laser.

Prin urmare, printre prioritatile USL, atunci cand Uniunea va ajunge la guvernare, se afla si realizarea proiectului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Pysics), sustinut de Consiliul Investitorilor Straini. Din pacate pentru liberali si social-democrati, si aceasta idee pica cu brio testul de originalitate. Si asta pentru ca, de aceasta data, „ala negru” din celebra reclama, interpretat in politica damboviteana de Emil Boc, n-a mai respirat chiar asa de greu.

 

Nu mai departe de zilele trecute, Guvernul a aprobat un memorandum prin care cere identificarea de surse de finantare si realocarea de bani europeni de la alte programe europene catre proiectul celui mai mare laser din lume, care urmeaza sa se construiasca la Magurele. Mai mult, Executivul intentioneaza sa transmita Comisiei Europene propunerea de finantare in cursul acestei saptamani. In consecinta, pana vor ajunge cavalerii Jedi Ponta si Antonescu la guvernare este posibil ca Emil Boc sa faca rost de bani pentru demararea proiectului.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
660 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cred ca ar avea mai multa priza daca ar anunta ca vor construi un pod peste Dunare, de la Giurgiu pana la Viena.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger