AcasăNewsUSL momeste UDMR cu reorganizarea care nu reorganizeaza

USL momeste UDMR cu reorganizarea care nu reorganizeaza

Victor Ponta are ceva in cap

USL se va folosi de discutiile privind reorganizarea lansate de Basescu, pentru a atrage de partea sa UDMR si a rupe alianta de guvernare. Intrebat daca USL va participa la sedinta de luni in care presedintele va adresa mesajul sau Parlamentului, in conditiile in care discutiile despre reorganizarea adminstrativ-teritoriala s-au amanat, Ponta a spus: „Nu. Luam in calcul o discutie cu UDMR si minoritatile pe aceasta tema”. Scopul nu poate fi altul decat un proiect alternativ, pe placul UDMR,  care sa fie contrapus celui al lui Basescu.

Victor Ponta are ceva in cap

Victor Ponta a calificat planul de reorganizare teritoriala unul antinational si antiromanesc, fara a explica de unde izvoraste sentimentul national romanesc care impinge UDMR sa respinga acest proiect.

Reprezentantii USL nu vor participa la sedinta in care presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului, a anuntat, luni, copresedintele Uniunii Victor Ponta. „Vizavi de prezenta domnului Basescu in Parlament, nu vom participa la acest monolog al domniei sale. Este foarte clar ca presedintele, mai ales dupa intalnirea de la Cotroceni, si-a confirmat incapacitatea de a dialoga”, a spus Ponta.

El a sustinut ca presedintele Traian Basescu nu a raspuns „serios si justificat” solicitarilor opozitiei de a explica de ce se opune ideii de a crea o comisie tripartita anticriza intre putere, opozitie si BNR, care sa beneficieze de sprijinul politic pentru toate masurile economice si sociale necesare in perioada de criza.

„Nu ne-a raspuns absolut deloc – si speram totusi ca ratiunea va invinge pana la urma – dar asteptam sa spuna foarte clar ca renunta la acest plan total gresit si antiromanesc si antinational de desfiintare a judetelor. Nu ne-a raspuns, dar speram sa ne raspunda in perioada urmatoare ca putem avea o consultare pe tema alegerilor anticipate, alegeri care sa rezolve criza care se perpetueaza din punct de vedere politic”, a spus Ponta.

 

author avatar
Adrian Patrusca
168 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu fac politica , nu simpatizez cu niciun partid, dar fratilor de unde ii scoateti pe acesti lideri cu mutre de maimute ? Si Socrate era un monstru dar in momentul cand incepea sa vorbeasca erai vrajit. Dar specimenele astea si cand vorbesc demonstreaza lipsa de circumvolutiuni. Din 1948 aceiasi placa , dar pana cand frate pana la sfarsitul lumii ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger