AcasăNewsUSL, minciuni in numele sindicatelor si al patronatelor

USL, minciuni in numele sindicatelor si al patronatelor

Mariana Campeanu invoca o solicitare pe care patronatele si sindicatele sustin ca nu au facut-o

Pentru ca nu au curaj sa-si asumea decizia privind organizarea referendumului pe durata a doua zile, uselistii se ascund in spatele societatii civile, a patronatelor si sindicatelor.

Mariana Campeanu invoca o solicitare pe care patronatele si sindicatele sustin ca nu au facut-o

Constienti ca prezenta scazuta la vot le-ar putea da planurile peste cap, pesedistii si liberalii vor sa tina urnele deschise pret de doua zile.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a precizat ca sindicalistii nu au cerut ca referendumul sa dureze doua zile

Avand in vedere insa ca o astfel de hotarare le-ar cam sifona imaginea, uselistii nu au barbatia sa si-o asume, alegand sa minta cu nerusinare.

Directorul general CONPIROM, Mihai Ivascu, a negat orice intelegere intre patronat si USL

”Sindicatele si patronatele au cerut ca referendumul sa se desfasoare pe parcursul a doua zile”, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu, enumerand chiar si motivele care au stat la baza solicitarii – ”perioada de concedii” si ”conditiile climaterice deosebite”.

”Este o parere si a unor politicieni si a unor reprezentanti din societatea civila si chiar am avut solicitari si din partea anumitor patronate si sindicate. Am avut o intalnire si cu reprezentanti de la sindicate si patronate si au solicitat acest lucru, ca referendumul sa aiba loc in doua zile. (…) Atunci cand ceri ca la vot sa vina peste noua milioane, trebuie sa le creezi si conditiile ca sa-si exercite acest drept – fara cozi, fara stat in caldura, in ploaie”, a mai afirmat Campeanu.

Sindicatele si patronatele: Nu s-a cerut asa ceva

”Alibiul” uselist  nu a tinut insa prea mult, reprezentantii sindicatelor si patronatelor mentionand ca nici vorba de vreo solicitare din partea lor. ”Noi nu am cerut asa ceva. Nu este treaba noastra”, a declarat pentru ”National”, Dumitru Costin, liderul BNS. ”Sindicatele nu au solicitat ca referendumul sa se desfasoare pe mai multe zile. Noi le cerem oamenilor doar sa se prezinte la vot”, a afirmat si presedintele Cartel-Alfa, Bogdan Hossu. ”Nu am auzit nimic despre o astfel de solicitare. De ce ar fi cerut patronatele asa ceva?”, a precizat Mihai Manoliu, secretarul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania. Un raspuns asemanator a venit si din partea Uniunii Nationale a Patronatului Roman, dar si a Confederatiei Patronale din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania.”Nu. Din partea noastra nu a existat nicio cerere in acest sens. La ce foloseste pana la urma?”, ne-a declarat Mihai Ivascu, directorul general al CONPIROM.

Antonescu a promulgat Legea referendumului

Presedintele interimar Crin Antonescu a anuntat ca a promulgat legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a fost votata de Parlament si cum a  trecut de Curtea Constitutionala. Altfel spus, referendumul din 29 iulie va fi declarat valid daca la urne se vor prezenta jumatate plus unu din numarul de alegatori inscrisi pe liste. Totodata, Antonescu a precizat ca referendumul se va desfasura intr-o singura zi.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.298 afisari

2 COMENTARII

  1. de ce nu ? se spera sa absenteze lumea? va e frica de ce va asteapta? eu daca plec sambata din tara de ce sa nu votez sambata? de ce sa caut ambasade si consulate in alte colturi ale tarii in care merg? DE CE SA NU-L DAU JOS ? O SA CADA !

  2. Eu plec din tara pe data de 29 iulie, pentru 10 zile. Cineva mi-a spus ca ar fi sanse sa votez pentru caderea tiranullui si cand revin, fiind un referendum prelungit. M-a pacalit, cumva?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger