AcasăNewsUSL isi da cu stanga-n dreapta pe tema demisiilor

USL isi da cu stanga-n dreapta pe tema demisiilor

Liberalii si social-democratii au reusit performanta sa-si dea singuri leapsa, din marea lor strategie de imagine alegandu-se praful.

Uselistii s-au batut singuri cu propriile lor arme

USL a ratat sansa sa ajunga mare. In loc sa vina in intampinarea doleantelor  protestatarilor din toata tara si sa ofere solutii concrete, liberalii si social-democratii au ales sa se puna pe ei insisi intr-o lumina foarte proasta. Si le-a iesit atat de bine, ca pana si strategii de imagine ai PDL-ului s-au umplut de invidie.

Uselistii se contrazic singuri

Pe langa faptul ca au pus in pericol unitatea USL,  pesedistii si liberalii s-au facut de toata bafta contrazicandu-se singuri. Pe primul loc in topul celor care au gafat se afla chiar liderul liberal Crin Antonescu, care a si-a schimbat opinia despre demisia in grup de la o zi la alta. Astfel, daca pe 20 ianuarie presedintele PNL sustinea ca o decizia cu pricina ar fi “riscanta si iresponsabila”, pe 23 ianuarie plecarea din Parlament reprezenta pentru acelasi Antonescu un suprem  gest de onoare. “Exista un consens in legatura nu numai cu disponibilitatea, dar si cu dorinta parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament si a nu reveni decat atunci cand vom reveni prin votul romanilor chemati la urne”, declara liderul PNL. La fel de confuz ca si seful sau de partid s-a dovedit a fi si senatorul PNL Mircea Diaconu. Dupa ce si-a scris demisia si le-a tinut colegilor din USL un intreg discurs despre curaj si barbatie politica, Diaconu a revenit la nici doua zile, sfatuindu-i pe liberali si pesedisti sa stea in bancutele lor. “S-a analizat efectul dupa regulament si iesirea noastra din Parlament ar fi un dezastru. Regulamentele spun ca parlamentele functioneaza cu numarul parlamentarilor existenti. Intr-o astfel de situatie apar tot felul de consecinte aberante, printre care si aceea ca puterea va putea schimba Constitutia cu votul unui numar foarte mic de parlamentari. E absurd, asa este legislatia, iar noi am fi cei mai mari fraieri daca ne-am da demisia”, preciza “demisionarul” Diaconu.  In fine, bomboana pe coliva USL a pus-o social-democratul Gheorghe Nichita, cel care pe 20 ianuarie le cerea parlamentarilor PNL si PSD sa demisioneze, aratand ca “nu exista alta solutie de a rezolva criza politica si sociala in care se afla Romania” “Ar fi fost aberant sa fim atat de caraghiosi incat sa plecam din Parlament si sa-i lasam pe parlamentarii Puterii sa faca ce vor in tara”, a intors-o pesedistul, punctand insa un aspect deosebit de important: nu sunt atat de caraghiosi incat sa plece, dar sunt atat de caraghiosi incat sa ramana dupa ce au amenintat ca pleaca.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
268 afisari

1 COMENTARIU

  1. usl, se va comvinge acest popor, ca nusi doresc alt ceva decat puterea, si nimic alt ceva bun pentru popor. o sa scapam prin varsare de sange de acesti comunisti. nu uita ti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger